10 voordelen van Power BI ten opzichte van andere business intelligence tools

 

Inmiddels ben je wellicht overtuigd dat een dashboard en een Business intelligence (BI) -tool jou kunnen helpen om je data op een gestructureerde manier te rapporteren in een dashboard.  Maar welke BI-tool past dan bij jou?  Wij hebben de afgelopen jaren alle BI-tools bekeken en een overtuigende keuze gemaakt voor Microsoft Power BI.  De voordelen van Power BI overtreffen immers die van de concurrenten ruimschoots. 

Microsoft Power BI, SAP Business Intelligence, Microstrategy, Datapine, Oracle BI. De mogelijkheden lijken eindeloos en de hoeveel opties kan leiden tot keuzestress. Na uitvoerig onderzoek is onze keuze gevallen op Microsoft Power BI, en met goede reden. Zo kwamen we tot de conclusie dat onder andere de onderstaande tien punten het vertrouwen in de software van Microsoft vergroot hebben.

Wil jij meer leren over Power BI? Schrijf je dan nu in voor ons gratis webinar op 7 september en zie Power BI in actie én stel live je vragen aan onze experts.

1. Power BI ontwikkelt in hoog tempo door

Microsoft gaat nergens meer heen. Het bedrijf dat ooit door Bill Gates opgericht hoort bij de grootsten ter aarde. Samen met bedrijven als Amazon, Google, Apple en Facebook heeft Microsoft een grote impact gehad op hoe we vandaag de dag technologie gebruiken. Daarnaast is Microsoft flink winstgevend en investeert het veel cash in research and development. Het bedrijf is gezonder dan bedrijven als Microstrategy bijvoorbeeld en slaagt door de investeringen erin om continu te innoveren. Daarom zie je maandelijks nieuwe functionaliteiten.

Lees ook: Dit zijn de 5 meest gebruikte gegevensbronnen voor Microsoft Power BI 

2. De gebruiksinterface van Power BI is erg gebruiksvriendelijk

Heb jij eerder gewerkt met software van Microsoft? Dan zul je een hoop herkennen in de user interface (UI). Zo is de learningcurve, zeker als je gebruikt maakt van onze consultancy, erg snel te overbruggen.

3. Power BI integreert naadloos in de Microsoft 365 Suite

Toegang van de gebruiker gaat gemakkelijk via je Microsoft365 account. Daarnaast kun je makkelijk data gebruiken uit bijvoorbeeld Excel en Sharepoint.

voordelen power bi twine

4. Instappen is eenvoudig

Een van de belangrijkste voordelen van Power BI is wel hoe makkelijk je in kunt stappen. Gezien de maandelijkse tariefstelling per gebruiker is Power BI toegankelijk en start je al vanaf een kleine € 10 per maand. Voor dit bedrag heb je alle functionaliteiten tot je beschikking.

5. Power BI werkt snel

Zeker wanneer de data toeneemt wordt Excel steeds trager. De technologie achter Power BI zorgt ervoor dat, ongeacht de omvang van jouw data, je dashboard razendsnel jouw data visualiseert en details naar boven haalt.

6. Je koppelt gemakkelijk jouw data!

Power BI levert een tal van interface naar applicaties en databases standaard mee.

7. Ook je Excel sheets integreren naadloos!

Staat sommige data nog in Excel?  Geen probleem. Power BI koppelt eenvoudig deze sheets in het dashboard.

8. Het delen van je dasboards is eenvoudig

Je dashboards bekijk je niet alleen online.  Je zet jouw overzichten ook eenvoudig om naar een PowerPointpresentatie of een pdf-document.

Lees ook: Hoe haal je alles uit jouw data met een Business Intelligence Tool?

9. Power BI heeft een app voor elk device

Werk je op jouw computer, smartphone of tablet? Geen probleem.  Voor al deze devices heeft Power BI een app. 

10. Power BI is veilig

Omdat Power BI onderdeel is van de Microsoft 365 suite kan je jouw data veilig opslaan op Nederlandse en Europese servers.  Op die manier ben je volledig AVG-proof.

Wil je de voordelen van Power BI zelf ervaren? Vraag dan vrijblijvend een demo aan, dan helpen we je direct op weg! Volg ons daarnaast ook op sociale media om altijd op de hoogte te zijn omtrent de laatste ontwikkelingen van Power BI.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten