Mijn Cyberweerbare Zaak Subsidie: Hoe MKB’ers hun cybersecurity kunnen versterken

In een tijd waarin cyberbedreigingen blijven groeien, is het essentieel dat bedrijven goed voorbereid zijn op digitale risico’s. Helaas komt het nog steeds vaak voor dat bedrijven hier te weinig mee bezig zijn. Uit het Alert Online cybersecurityonderzoek van 2024, uitgevoerd door de Rijksoverheid, blijkt dat een derde van de kleine bedrijven geen enkele actie doet ten behoeve van veilig online gedrag. Vaak heeft dit er mee te maken dat deze organisaties niet de middelen of expertise hebben om hun digitale weerbaarheid effectief te verhogen. De “Mijn Cyberweerbare Zaak”(MCZ) subsidie biedt daarom een oplossing voor MKB’ers die hun cybersecurity willen verbeteren.

Wat is de Mijn Cyberweerbare Zaak (MCZ) subsidie?

De MCZ-subsidie is een overheidsinitiatief dat bedoeld is om MKB-bedrijven te helpen hun digitale weerbaarheid te vergroten en kan aangevraagd worden tot 31 december 2024. Het subsidieprogramma is gericht op het stimuleren van MKB’ers om maatregelen te nemen die hen beschermen tegen cyberdreigingen zoals phishing, malware en datalekken. Deze subsidie stelt bedrijven in staat te investeren in verschillende methoden om hun cyberveiligheid te verbeteren.

Wat zijn de mogelijkheden?

De subsidie richt zich op verschillende aspecten van cybersecurity. MKB’ers kunnen de subsidie aanvragen voor onder andere de volgende onderwerpen:

  1. Veilige netwerktoegang/wifi
  2. Wachtwoordmanagement
  3. Tweefactor authenticatie
  4. Patch management
  5. Antivirussoftware
  6. Back-ups instellen en testen
  7. Risico-inventarisatie en -evaluatie
  8. Cyber awareness trainingen

 

Bij het aanvragen van de MCZ-subsidie kan 50% van de subsidiabele kosten teruggevraagd worden, met een maximum van €1.250 per aanvrager. Belangrijk om te weten is dat je alleen subsidie kan krijgen voor investeringen die na 2 september 2024 zijn gedaan en volledig zijn afgenomen en geïmplementeerd. Daarnaast mag voor de overige 50% van de kosten niet ook een andere subsidie verkregen worden van bijvoorbeeld uw gemeente. Kijk voor alle voorwaarden met betrekking tot de MCZ-subsidie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Wilt u meer informatie over de MZC-subsidie, neem dan contact op met onze junior-consultant Joas ten Klooster via joas.ten.klooster@actan.nl.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten