Abel z’n enthousiasme voor fiscaliteit is helemaal terug!

Afgelopen zomer behaalde onze collega Abel de Vries zijn bachelor Fiscale Economie aan de Universiteit van Amsterdam. Met ingang van september jl. is hij begonnen aan de master Fiscaal Recht. De combi werken en studeren bevalt Abel goed: “Tijdens de eerste colleges komen onderwerpen aan bod die direct weer interessant en toepasbaar zijn voor mijn werk bij Actan. Dat maakt het erg leuk om de colleges te volgen en de studiestof in te duiken.”

 

Het grootste deel van zijn tijd is Abel bezig met het opstellen van aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting. Daarnaast werkt hij aan overeenkomsten, bestuursbesluiten en brieven aan klanten of aan de belastingdienst. Hij signaleert daarbij adviesmogelijkheden en assisteert zijn collega’s waar nodig met adviestrajecten.

Abel: “Mijn ambitie is om een goede adviseur te worden.”

Zo’n anderhalf jaar terug was Abel z’n enthousiasme voor de fiscaliteit ver te zoeken. Hij had door negatieve verhalen van medestudenten en de media het beeld gekregen dat belastingadviseurs alleen maar bezig waren met zo veel mogelijk geld binnenhalen, of de mazen in de wet zoeken voor hun klanten. Dit beeld motiveerde hem niet waardoor hij begon te twijfelen of zijn toekomst wel in dit vak lag. Om zelf te ontdekken of dat negatieve beeld terecht was, besloot hij naast z’n studie aan de slag te gaan binnen een fiscale praktijk. Hij kwam bij ons kantoor terecht.

Of het beeld van Abel over de fiscaliteit is veranderd? “Ja, dat is toch wel de mooiste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt. Bij Actan is mijn enthousiasme voor de fiscaliteit weer helemaal teruggekeerd. Ik ben er inmiddels achter dat dit vak om veel meer draait dan geld verdienen of besparen voor onze klanten. Het gaat om je klanten werk uit handen te nemen, hen wegwijs te maken binnen de complexe fiscale wetgeving en die wetgeving te vertalen naar hun situatie. Op die manier kunnen onze klanten blijven doen waar ze goed in zijn en passie voor hebben, zonder te veel tijd en energie kwijt te zijn aan de fiscale of administratieve gevolgen. Dat motiveert mij!”

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten