Wij zijn jouw financiële gids

Actan adviseert en ondersteunt ondernemers op financieel en fiscaal terrein. Onze kracht? Wij staan niet aan de zijlijn, maar leiden en ondersteunen bij het maken van goede keuzes én bij de uitvoering van je plan. Daarbij bieden we vaak verrassende perspectieven. Zodat jij je als ondernemer helemaal kunt toeleggen op jouw business.

Hoe? Wij brengen de risico’s en de kansen in beeld, we helpen je bij strategische vraagstukken en we kijken graag vooruit. Van ons krijg je altijd het beste advies in elke situatie: professioneel en eerlijk. Dat maakt ons tot een waardevolle partner in financiële zaken. Trouwens, in (bijna) alles waarmee je als ondernemer te maken krijgt.  

Onze specialismes

Stapsgewijs naar een heldere financiële strategie

Jouw ambities, jouw drive om vooruit te komen en jouw wil om te groeien: het is voor ons allemaal herkenbaar. Wij zijn zelf ondernemers. We weten hoe belangrijk een heldere ondernemingsvisie is. Dat is de basis van onze praktische ondersteuning. Natuurlijk controleren we de jaarrekening op cijfers, maar belangrijker is de vraag: ben jij in control? De administratieve diensten die we leveren bieden de basis voor onze strategische en organisatorische adviezen waarmee je verder komt. Véél verder.

Zonder actueel inzicht vaar je blind. Daarom blijven we continu bezig met digitalisering. Via Actan Online delen we informatie met elkaar – in een beveiligde omgeving. Zo krijg je inzicht in performance, cijfers, belastingen, jaarrekeningen, personeelsdossiers, CAO’s, branche-informatie. Koppelingen naar de fiscus, de overheid en de Kamer van Koophandel maken het leven iets gemakkelijker. Persoonlijke, proactieve adviezen van je vaste contactpersoon bij Actan maken het beeld compleet. En glashelder. 

Belasting: van bedrijf tot privé

Advisering op fiscaal gebied? Dat is het werk van specialisten. Wij blijven betrokken bij je onderneming én bij je persoonlijke situatie. Zo kunnen we steeds de juiste dwarsverbanden leggen. We wijzen je tijdig op interessante ontwikkelingen, voorkomen problemen en benutten de kansen. Aangenaam efficiënt en veelzijdig. En altijd persoonlijk. 

Sluit het HR beleid aan bij de onderneming?

Om goede mensen aan te trekken en te binden, heb je een HR-beleid nodig dat past bij de cultuur en de omvang van je bedrijf. Zoek je hulp bij het inrichten van je organisatie nu je een fase verder bent? Is het tijd om een serieus opleidingsplan op te zetten, een nieuw HR systeem te implementeren of het beloningsbeleid onder de loep te nemen? Een goede begeleiding is het halve werk. Een solide salaris- en personeelsadministratie zien wij als de basis. En dat is al niet zo eenvoudig met de steeds veranderende wetten en regels. Maar we helpen ook graag met je personeelshandboek, de instelling van een ondernemingsraad, ziektepreventie, subsidieaanvragen en begeleiding bij ontslagprocedures. Om maar wat te noemen. 

Hoe zet ik concrete stappen naar een duurzame toekomst

Een betere wereld begint bij… een duurzame strategie. Op een praktische en speelse manier begeleiden wij ondernemers om in hun strategie invulling te geven aan de voor hen relevante sustainable development goals. En deze duurzame doelstellingen te implementeren in de bedrijfsvoering, met gebruikmaking van bestaande subsidies en fiscale regelingen, het aantrekken van benodigde financiering en verder advies. Door de resultaten te monitoren kan continu worden bijgestuurd, op weg naar een duurzame toekomst voor het bedrijf. 

Een passende structuur voor je bedrijf nu en in de toekomst

Is de juridische structuur van jouw onderneming “future-proof”? Een herstructurering heeft vaak flink wat voeten in de aarde. Zowel juridisch, als in praktische zin. Wij begeleiden dit van begin tot het eind, met oog voor detail en voor de onderneming. Maar vooral ook met oog op de toekomst. Bedrijfsoverdracht binnen de familie, internationalisering en zorgen dat je bedrijf altijd klaar staat voor een eventuele verkoop. Een greep uit de onderwerpen waarop je liever goed voorbereid bent. 

Onze klanten

Aangesloten bij

Benieuwd of wij snappen wat jou drijft als ondernemer?
Kom eens praten, dan weet je het snel genoeg. 

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten