Stapsgewijs naar een heldere financiële strategie

Jouw ambities, jouw drive om vooruit te komen en jouw wil om te groeien: het is voor ons allemaal herkenbaar. Wij zijn zelf ondernemers. We weten hoe belangrijk een heldere ondernemingsvisie is. Dat is de basis van onze praktische ondersteuning. Natuurlijk controleren we de jaarrekening op cijfers, maar belangrijker is de vraag: ben jij in control? De administratieve diensten die we leveren bieden de basis voor onze strategische en organisatorische adviezen waarmee je verder komt. Véél verder.

Van administratie naar financiële strategie

De meeste ondernemers hebben wel nagedacht over hun strategie. Ze hebben een visie op hun markt en een plan hoe daar het beste op in te spelen. Maar de financiële strategie wordt daarbij niet altijd meegenomen, terwijl je het toch niet allemaal voor niets doet?

Een financiële strategie is meer dan een begroting en het bijhouden van de administratie. Beide ook belangrijk, maar de financiële strategie kan heel veel input geven aan hoe de administratie moet worden ingericht en wat er in de begroting moet komen.

 • 1
  Waar wil je naartoe

  Het belangrijkste is de horizon, waar wil je naartoe? Heb je dat nog niet helemaal uitgewerkt, dan denken we met je mee.  Doelen kunnen flink van elkaar verschillen en je financiële strategie toetsen we natuurlijk aan je totale strategie. Wordt er veel geïnvesteerd en ligt de focus op groei of ben je als ondernemer op zoek naar een partner die het op termijn over kan nemen. Voor alle verschillende doelen zijn financiële strategieën uit te werken.

 • 2
  Overzicht en inzicht

  Je financiële strategie is bepaald, maar zonder actueel inzicht vaar je blind. Via Actan Online delen we informatie met elkaar – in een beveiligde omgeving. Zo krijg je inzicht in performance, cijfers, belastingen, jaarrekeningen, personeelsdossiers, CAO’s, branche-informatie. Koppelingen naar de fiscus, de overheid en de Kamer van Koophandel maken je het nog iets gemakkelijker. Persoonlijke, proactieve adviezen van je vaste contactpersoon bij Actan maken het beeld compleet. 

 • 3
  Inrichten managementinformatie

  Jouw cijfers zijn een mooie basis voor de inrichting van managementinformatie. Welke stuurinformatie wil je inzichtelijk hebben? Bijvoorbeeld een bepaalde omzet, of een bepaalde groei in liquiditeit. Op basis hiervan ga  je de administratie optimaliseren om de juiste gegevens ook goed vast te gaan leggen. Met Business Intelligence rapportages op basis van de data, kan je bijsturen en optimaliseren. 

 • 4
  In control

  Daarbij kan ook vaak de interne beheersing verder worden aangescherpt, zodat de data die wordt gebruikt altijd juist is en al gecontroleerd op fouten en afwijkingen. Zo kom je optimaal in control en gaat de financiële strategie leiden tot het behalen van je doelen. De jaarcijfers zijn geen verrassing meer en zelfs bij de controle van de jaarrekening worden er geen afwijkingen gevonden.

 • 5
  Strategie scherp houden

  Als ondernemer ga je helemaal op in de passie voor je bedrijf. Maar een strategie heeft onderhoud nodig. Wij helpen bij het scherp houden van je financiële strategie. Samen kijken we periodiek of je nog op schema zit of dat je moet bijsturen. Zodat jij geen zorgen hebt over de prestaties, maar kan focussen op de business.

Verandert er iets in je omstandigheden? Zit al je vermogen in de onderneming en wil je dit bijvoorbeeld overdragen naar je kinderen?
Of zou je alvast wat geld uit je onderneming willen halen of deze geheel verkopen? Dan passen we samen je financiële strategie aan.

Ook eens sparren over je financiële strategie?

Maak een afspraak

Vul je jouw gegevens hieronder in,
dan nemen we contact met jou op

De koffie staat klaar voor je!

Locatie Alkmaar

Victory Building Toren A
Arcadialaan 32CD
1813 KN Alkmaar

Locatie Hoofddorp

Orion Campus Building
Siriusdreef 62
2132 WT Hoofddorp

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten