HR consultancy

Binnen onze HR consultancy dienstverlening pakken we de vaak wat grotere of complexere HR trajecten voor een ondernemer op. 
Vraag je je nu af of we je ook met jouw vraagstuk kunnen helpen? Hieronder gaan we wat dieper op onze dienstverlening in.

Waar moet ik aan denken

Wil je een wat duidelijker beeld bij wat we zoal voor je kunnen betekenen? Begrijpelijk! 
We zetten hier veel voorkomende adviesdiensten voor je bij elkaar om het wat concreter te maken.

Strategisch advies

Je hebt helder voor ogen waar je heen wilt als het gaat om je HR beleid. Maar dat helder op papier zetten vraagt tijd en dat heb je nou net niet in overvloed. Laat ons je helpen! Wij schrijven je HR plannen en begeleiden bij de implementatie.

HRM strategie vormgeven

Over jouw organisatiestrategie heb je goed nagedacht. En je hebt deze goed op papier gezet. Maar hoe vertaal je die organisatiestrategie nou door naar een HRM strategie? Wij doen dat graag voor je.

Opstellen beleidsdocumenten

De één vindt het een feestje om te doen, de ander blijft het naar beneden schuiven op zijn to-do lijstje: het opstellen van beleidsdocumenten. Ben jij iemand in de laatste categorie? Dan doen wij het toch voor je! We stellen HR beleidsdocumenten voor je op en/of beoordelen je bestaande documenten. 

Advies bij arbeidsrechtelijke vragen

Het arbeidsrecht is best complex. Welke rechten en plichten heb jij als werkgever? En jouw werknemer, wat zijn zijn rechten en plichten? Wij scheppen graag duidelijkheid voor je en helpen je bij jouw arbeidsrechtelijke vraagstukken.

Dossieropbouw en ontslag

Je wilt natuurlijk het liefst een goede verstandhouding met al je medewerkers. Soms gaat er toch iets mis. We geven advies bij ontslagvraagstukken en bij het opbouwen van dossiers.

Verzuimbegeleiding

Goede verzuimbegeleiding vraagt mede om kennis van de wet- en regelgeving over verzuim. Wij hebben die kennis paraat en  adviseren je over verzuimbegeleiding en ook over het terugdringen van verzuim.

Adviseren bij reorganisaties

Bij een reorganisatie binnen jouw onderneming komt veel kijken. Buiten de vele zakelijke dingen die geregeld moeten worden, komen er emoties los. Wij helpen je om het juiste evenwicht te bewaren in je reorganisatieproces.

Strategische personeelsplanning

Hoe zorg jij er nou voor dat je de juiste mensen op de juiste plek hebt zitten? We helpen je met het opstellen van functieprofielen, het schrijven van opleidingsplannen en het uitvoeren van assessments. 

Implementeren HR analytics

We adviseren over en helpen je bij het implementeren van slimme HR management producten, zoals Nmbrs en HR analytics via onze collega’s van Twine,  onze business intelligence specialisten. 

Presentaties en seminars

Soms wil je wat meer duidelijkheid scheppen aan de medewerkers binnen je organisatie over bepaalde HR onderwerpen. Daar helpen we je graag bij door een presentatie of seminar voor je te organiseren. Uiteraard adviseren we je ook over de inhoud.

Elk vraagstuk een eigen oplossing

We adviseren en helpen je bij uiteenlopende HR vraagstukken. We starten altijd met een inventarisatie van jouw vragen en wensen. Door wat tijd te steken in het maken van een helder plan en duidelijke afspraken, weten we precies wat we van elkaar mogen verwachten. En we spreken met elkaar doelen af, die we geregeld evalueren. Zo blijven we op de juiste koers en tillen we samen het HR beleid binnen jouw onderneming naar een hoger plan. 

De vraagstukken waarbij we je kunnen helpen zijn heel divers, en dat zijn de trajecten ook. De ene keer kunnen we echt al stappen maken door de inzet van een paar uur per week, een andere keer is het een intensiever traject en is de inzet van uren (in het begin) hoger. We kijken altijd samen met jou wat je wilt en zetten jouw budget zo effectief mogelijk in om jouw doelen te halen.

We vertellen je graag meer!

Vul je hieronder je gegevens in, dan nemen wij contact met jou op.

Melissa 20230621-CN-1071_internetgebruik

Melissa van Nieuwkoop
HR-consultant bij Actan

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten