Betrokken medewerkers zijn essentieel voor elke organisatie

 

Aandacht besteden aan omzetcijfers en winstmarges zijn belangrijk voor een onderneming en ook vaak het eerste waar je naar kijkt. Echter kan een onderneming geen stabiele groei doormaken zonder ook betrokken medewerkers te creëren. Maar waarom is medewerkersbetrokkenheid zo belangrijk?

Medewerkersbetrokkenheid is essentieel voor elke organisatie. Het zorgt onder meer voor een betere kwaliteit van het werk, minder uitval van personeel, hogere productiviteit en medewerkers die trots zijn om voor het bedrijf te werken. Volgens onderzoek hadden organisaties met betrokken medewerkers zelfs tot 59% lager personeelsverloop. Tevens komt uit onderzoek naar voren dat deze medewerkers gemiddeld 21% productiever zijn.

Betrokkenheid van medewerkers is meer dan medewerkerstevredenheid. Betrokkenheid van werknemers wordt namelijk niet alleen gecreëerd door middel van het bieden van hoge salarissen of goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het gaat verder. Het gaat om de aandacht voor de individuele medewerker en de mogelijke invloed van de medewerker op het functioneren van de organisatie.

Hierbij kun je denken aan investeren in een betere fysieke en mentale gezondheid van de medewerker of het aanbieden van opleidingen, ook de niet vakmatige. Maar ook een duidelijke en open interne communicatie door leidinggevenden en het organiseren van speciale teamactiviteiten spelen een rol bij het vormen van de betrokkenheid.

De collega’s van onze Loonafdeling zijn graag uw gids om de betrokkenheid van uw medewerkers te vergroten of om naar de secundaire arbeidsvoorwaarden te kijken. Ook voor hulp bij het vergroten en professionaliseren van het welzijn bent u bij onze Loonafdeling op het juiste adres.

Phillippe de Knijff en Jolanda Degen over cultuur en betrokkenheid binnen hun organisatie. 

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten