De gang naar de duurzame top

Of het nu toeval, voorzienigheid of karma is; een netwerkontmoeting tussen Pieter van den Berg, van corporate finance organisatie Sophista en Dennis Hofmans van NewPort Capital leidde tot een bijzondere overname. Met NewPort Capital aan het hoofd zal Greeny Bros uitgroeien van een regionale speler tot marktleider in Nederland op het gebied van duurzame toepassingen.

Sophista is een organisatie, die zich bezighoudt met het begeleiden van fusies en overnames; Boven Amsterdam één van de grootste specialisten op het gebied van overnames, fusies en ruzies en waarderings- en opvolgingsvraagstukken. Het maakt onderdeel uit van de Guidon Groep. Transacties vinden plaats van lokaal tot internationaal, licht Van den Berg toe. Het bedrijf Greeny Bros is een succesvolle en snelgroeiende totaalleverancier voor zonnepanelen. De voormalige eigenaar van Greeny Bros wilde zich richten op andere activiteiten en had Sophista gevraagd het volledige verkoopproces te begeleiden. Enkele gegadigden hadden zich al gemeld en een deal leek in de maak. Totdat Van den Berg nét voor het uitbreken van de coronapandemie een plaats kreeg aangewezen bij een bedrijvenseminar en hij naast Dennis Hofmans kwam te zitten. Er was een directe klik.

Lees meer 

Gepubliceerd in Into Business Alkmaar, juni 2021

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten