De ondernemer van nu doet dingen anders

Dagelijks zijn wij in gesprek met uiteenlopende ondernemers. Van startende ondernemers tot gevestigde ondernemers die het stokje (gaan) overdragen. Van de self-made vrouwen of mannen tot een volgende generatie uit het familiebedrijf. Vanuit onze rol als financiële gids zijn we betrokken bij ondernemers van verschillende generaties en natuurlijk ondernemen we zelf ook.  Maar wat typeert nu de huidige generatie ondernemers?

Allereerst denk ik dat alle algemene maatschappelijke trends doorschemeren in de huidige generatie ondernemers. Zo hard mogelijk werken is ingeruild voor een goede werk-privé balans met ruimte om andere dromen, naast de zakelijke, te realiseren. Het vermogen wat is gerealiseerd met het ondernemen zetten zij daar al snel voor in.

Het team

Ook zie ik dat de huidige generatie ondernemers anders omgaat met het team.  De huidige generatie positioneert zich meer als onderdeel van het team dan dat ze boven het team staan.  Dat zie je ook steeds meer terug in hun werkplek. Die is tussen de mensen op de werkvloer in plaats van in een aparte directiekamer. Dat heeft natuurlijk ook alles te maken met de wijze van sturen en uitdagen van je medewerkers.  Orders van bovenaf hebben meer een meer plaats gemaakt voor eigen verantwoordelijkheid en medewerkers uitdagen om te ontwikkelen. De huidige generatie ondernemers steekt veel meer energie in werving, behoud en ontwikkeling van de medewerkers.

De huidige generatie ondernemers is ook vluchtiger. Ze zijn sneller afgeleid en altijd weer op zoek naar het volgende avontuur. Hierdoor hebben ze  minder lange termijn focus. Terwijl het succes van het ondernemen toch vaak zit in het  consistent doorbouwen aan je bedrijf. Daar zit in de lange termijn de waardecreatie want als je elk jaar met 10% groeit verdubbel je dus elke 7 jaar.

Nieuwste technologieën

Wat de huidige generatie ondernemers ook typeert is dat zij bekend zijn met de nieuwste technologieën en IT-oplossingen. Ze omarmen deze technologische vernieuwingen, ook doordat ze in een maandmodel beschikbaar zijn waardoor de drempel laag is om ze toe te passen. Ook als ze nog starten of nog niet zo groot zijn, zetten ze graag de nieuwste oplossingen in binnen hun bedrijf.

Dit omarmen wij bij Twine natuurlijk van harte. We lossen datavraagstukken op door niet alleen de financiële data te visualiseren maar ook door linken te leggen naar de operationele data. De juiste informatie wordt gepresenteerd in gebruiksvriendelijke dashboards waardoor de strategie van de ondernemer meetbaar is. Tevens kun je altijd en overal over je data beschikken waardoor je beter inzicht hebt in de bedrijfsactiviteiten en de prestaties. Zo kijken we samen met de huidige generatie ondernemers vooruit en creëren we een voorspellend model. Ze zijn hierdoor beter voorbereid op de toekomst en kunnen betere investeringsbeslissingen maken, kosten verlagen of risico’s verkleinen.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten