Dit zijn de 5 meest gebruikte gegevensbronnen in Power BI

 

Steeds meer organisaties verzamelen data. Hoeveel data er verzameld wordt, waar het opgeslagen wordt en wat ermee gedaan wordt verschilt echter. Niet iedere onderneming gebruikt hierbij dezelfde softwarepakketten, maar in de basis slaan ze allen meer en meer data op. De betreffende data kan uit verschillende bronnen komen waarna het inzichtelijk wordt gemaakt in bijvoorbeeld Microsoft Power BI. Ook wij gebruiken meerdere gegevensbronnen in Power BI. Hieronder zetten we uit één welke gegevensbronnen het meest gebruikt worden om data uit te verzamelen.

1. Een SQL Server-database

Een SQL Server-database is een veelgebruikt type data base ontwikkeld door Microsoft. Hierdoor sluit dit type database heel goed aan op Microsoft Power BI. SQL is daarnaast de meest gebruikte databasetaal. Vaak wordt SQL server gebruikt wanneer er een datawarehouse is ontwikkeld om de data in onder te brengen. Voordelen van dit type database is dat het eenvoudig te koppelen is met Power BI en ook de automatische gegevensverversing is eenvoudig in te stellen.

Wil jij meer leren over Power BI? Schrijf je dan nu in voor ons gratis webinar op 7 september en zie Power BI in actie én stel live je vragen aan onze experts.

2. Amazon Redshift

Amazon Redshift  is een datawarehouse dat deel uitmaakt van de Amazon Web Services (AWS). Hoewel het een tegenhanger van Microsoft genoemd kan worden is het vergelijkbaar wat betreft de functionaliteiten. Ook hier is het verbinden met de database eenvoudig, alleen in het instellen van de automatische gegevensverversing iets complexer.

https://www.youtube.com/watch?v=_qKm6o1zK3U

Lees ook: Microsoft Power BI: Welke data kun je ermee rapporteren?

3. ODBC-koppeling

Een ODBC-koppeling heeft als functie het leggen van een connectie met een on-premise database.  Dat wil zeggen: een database die op een lokale server draait. Dus wanneer een softwarepakket zijn data niet in de cloud maar op een database opslaat gebruiken wij deze techniek om deze data in te laden in Power BI. 

4. SharePoint

Nu steeds meer bedrijven overstappen naar Office-365 wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van SharePoint. Power BI heeft de mogelijkheid om direct een connectie te leggen met SharePoint. Dus alle data die op SharePoint stat opgeslagen is toegankelijke voor Power BI. De koppeling met de data is zeer eenvoudig en snel in te regelen. 

Lees ook: Hoe haal je alles uit jouw data met een Business Intelligence Tool?

5. Excel

Uiteindelijk wordt Excel ook als bron gebruikt voor Power BI. Vaak gebruiken wij Excel voor het inlezen van één of meerdere begrotingen of het toevoegen van een verdichtingsschema zodat we een wint- en verliesrekening kunnen tonen. We gebruiken Excel dan niet als informatie tool maar als gegevensbron.

Wil je meer leren over Power BI en er zelf mee aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een demo aan, dan helpen we je direct op weg!

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten