“Een constructieve samenwerking; dat was én is het!”

Digitale acceleratie; dat is wat Newcraft Group in Amsterdam biedt. Met hun brede digitale expertise helpen de 160 medewerkers grote, beursgenoteerde bedrijven bij het (versneld) bereiken van digitale groei. Actan adviseurs & accountants helpt op haar beurt Newcraft weer met de accountantscontroles.

 

Een goede match

“Toen onze controlerend accountant toe was aan zijn pensioen, gingen we als Newcraft op zoek naar een nieuwe partner. Actan kende ik vanuit mijn vorige functie bij een andere organisatie. Ik vond hun professionaliteit en prettige manier van samenwerken toen al opvallend. Het was dan ook logisch hen mee te nemen in onze selectieprocedure”, zo vertelt Karin Box, finance manager bij Newcraft. Tijdens het kennismakinggesprek ontstond er direct een goede klik. “Onze bedrijfsculturen, die beide open en informeel zijn, bleken een goede match. Daarnaast zijn we allebei bezig met ontwikkeling, groei en innovaties. Dus ook op die vlakken klikten we.”

 

Complex en toch snel

Inmiddels is de eerste, omvangrijke, opdracht afgerond: de jaarrekeningcontrole 2021. Mike Groot, controleleider bij Actan en de vaste contactpersoon van Newcraft daarover: ”Een eerstejaarscontrole is altijd een intensief proces. Je kunt niet teruggrijpen op opgebouwde kennis en dossierstukken van eerdere jaren. Alles is nieuw. Daarnaast hadden we een strakke planning afgesproken. Dan is het echt belangrijk om goed met elkaar te communiceren.” Karin knikt: “Actan heeft gezorgd voor een gestructureerd proces. We kregen onder meer een helder overzicht van de aan te leveren stukken en konden dit via een beveiligde online omgeving heel makkelijk doen. De korte lijnen en goede bereikbaarheid maakten dat we het proces, ondanks de complexiteit, vlot doorlopen hebben.”

 

Inzet van beide kanten

Binnen drie maanden was de jaarrekeningcontrole 2021 voltooid. “Door efforts aan beide kanten!”, benadrukt Mike. Karin vult hem aan: “Jullie toegankelijke manier van communiceren heeft daar zeker ook aan bijgedragen. Zo werd er in de gesprekken eerlijk en open gesproken over zaken waar jullie vragen over hadden en stonden jullie tegelijkertijd open voor onze argumenten. Een constructieve samenwerking; dat was én is het!”

 

De kracht van data

Toch zijn er aspecten die beide partijen nog willen veranderen. Mike daarover: “We zijn beide datagedreven organisaties en altijd op zoek naar efficiënte oplossingen. Dit jaar had de korte doorlooptijd van de controle de grootste prioriteit. Maar wij zien nog voldoende mogelijkheden om de controle de komende jaren efficiënter en meer datagedreven in te steken.“ “Gezien onze digitale inslag als bedrijf en onze hang naar efficiënt werken, juichen wij dat alleen maar toe natuurlijk”, aldus Karin.

 

Begeleiding bij gewenste groei

Inmiddels zijn we al weer halverwege het jaar 2022 en staat Newcraft niet stil. Karin: “Wij zijn van oorsprong een bedrijf dat graag groeit. Zo zijn we in 2007 gestart, hadden we in 2015 80 medewerkers en zitten we nu op 160. Tijdens de Covid-periode hebben we bewust gekozen voor stabilisatie en personeelsbehoud. Nu zetten we weer volop in op verdere groei en hebben we ook internationale ambities. Actan zullen we daar zeker bij betrekken; het doel is een langdurige samenwerking aan te gaan.” Mike heeft dezelfde visie: “De controle van de cijfers vindt altijd achteraf plaats. Echter kijken wij vanuit onze natuurlijke adviesfunctie ook vooruit. We begeleiden Newcraft dan ook graag bij de gewenste groei en zullen daarbij scherp zijn op de gevolgen voor de inrichting van hun administratieve processen en interne beheersing.”

Actan - Newcraft Mike en Karin

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten