Eerste reguliere groeifinanciering binnen de horeca in Nederland

Met gepaste trots kunnen wij melden dat Sophista fusies en overnames recentelijk haar cliënt Gasterij Nieuw Westert – van de eigenaren Michiel Gooijer, Vincent Meurs en Nick Nota – heeft bijgestaan bij het verwerven van de eerste bankfinanciering tijdens Covid-19. Het is, sinds de uitbraak, de eerste reguliere groeifinanciering binnen de horeca in ons land. Wij feliciteren Nieuw Westert met deze financiering en vertellen u graag hoe zij dit bereikt hebben.

Deze ondernemers weten als geen ander om te gaan met grote tegenslagen. Begin 2019 brandde de schitterende monumentale boerderij in Egmond-Binnen, waarin Nieuw Westert al jaren is gevestigd, bijna volledig af. Bij de pakken neerzitten was geen optie. Meteen waren Michiel, Vincent en Nick het erover eens dat het karakteristieke aanzicht moest worden hersteld en maakten zij plannen om het pand weer in oude glorie te herstellen. Een groot deel van het personeel kon men behouden en inzetten bij de zusterbedrijven van Michiel en Vincent: Strandpaviljoen Zeezicht in Castricum aan Zee, Nautilus aan Zee in Egmond aan Zee en Grandcafé van Ruysdael in Heemskerk.

Na hard werken waren de horecaondernemers bijna zover dat zij weer open konden. In afwachting van de herbouw van het pand zouden zij de deuren van het restaurant openen in de kapschuur gelegen achter de monumentale boerderij. Helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Iedereen herinnert zich de persconferentie van zondag 15 maart jl. nog waarin ministers Bruins en Slob aankondigden dat (onder andere) alle horecazaken stipt om 18:00 uur moesten sluiten. Opnieuw een grote tegenslag voor Nieuw Westert, dat stond te popelen om haar trouwe klanten na lange tijd weer te verwelkomen. De maatregelen duurden maar liefst 11 weken, tot 1 juni. Daarna kon Nieuw Westert eindelijk weer (deels) haar deuren openen.

En ondanks dat het restaurant door de huidige maatregelen nu weer gesloten is, staan de heren niet stil. Inmiddels is de bouwvergunning voor de herbouw van de monumentale stolpboerderij afgegeven, en dus maken de eigenaren van Nieuw Westert vaart. Dat het gelukt is om een bankfinanciering te krijgen voor de herbouw, de inventaris en het werkkapitaal mag een unicum genoemd worden. De reden dat dit – ondanks de bijzonder moeilijke tijd – toch gelukt is, komt onder meer door een uitstekende voorbereiding richting de bank, goed onderbouwde prognoses van de ondernemers alsmede scenarioplanning op maandbasis. Daarnaast, en minstens zo belangrijk: Michiel Gooijer, Vincent Meurs en Nick Nota zijn succesvolle en enthousiaste ondernemers en zij weten hun enthousiasme ook over te brengen op anderen. Hun drive werkt aanstekelijk en de gunfactor heeft dan ook zeker een rol gespeeld tijdens het financieringsproces.

Als Sophista fusies en overnames zijn wij trots op het feit dat we hebben bijgedragen aan deze prestatie. Klasse ondernemerschap jongens; wij hebben alle vertrouwen in jullie toekomst!

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten