Eindejaarsseminar 27 november 2023

Duurzaam Succes: van business model tot HR, alles draagt bij aan een duurzame toekomst!

Bij duurzaam ondernemen gaat het om het evenwicht tussen de 3 p’s: people, planet, profit. Dit betekent dat je in jouw bedrijfsvoering let op de gevolgen voor jouw werknemers, het milieu en de samenleving. Het is een onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Maar waar moet je nu op letten als ondernemer zijnde? Hoe betrek je jouw werknemers hierin? En welke stappen kun je nu het beste nemen?

Graag nodigen we je uit op maandag 27 november voor ons jaarlijks eindejaarsseminar. Tijdens deze avond helpen we je graag om vooruit te kijken naar een duurzame toekomst. Abel de Vries en Pauline Pipping nemen je mee in de fiscale veranderingen die aankomend jaar gaan plaatsvinden. Want een ding staat vast: van een duurzame koers in het fiscale beleid is weinig meer terug te vinden. Ondernemer Pieter Ursem, van Autogroep Ursem Barten, neemt jou mee in hoe duurzaam ondernemen kan lonen en hoe zij een nieuw business model hebben omarmd. 

Onze HR adviseur Melissa van Nieuwkoop bespreekt deze avond, samen met een aantal ervaringsdeskundigen op dit gebied, hoe we duurzame inzetbaarheid kunnen bevorderen, benoemt de belangrijkste pijlers en voorziet je van praktische tips.

En tot slot geven onze collega’s van Actan, Sophista en Twine de nodige tips met betrekking tot duurzaam ondernemen vanuit verschillende perspectieven.

Een interessante avond op een sfeervolle locatie bij Gasterij de Kwakel. 

Schrijf je nu in!

Wil je op de hoogte zijn van de nieuwste fiscale wijzigingen en weten waar je op moet letten bij duurzaam ondernemen? Meld je dan snel aan voor ons eindejaarsseminar op 27 november 2023!

Spreker Guidon

Programma 27 november 2023 – Gasterij de Kwakel in De Kwakel

20:00 uur – Start programma en welkom

  • Van waardeloos naar waardevol – Pieter Ursem (Autogroep Ursem Barten)
  • HR op groene koers: duurzaam personeelsbeleid? – Melissa van Nieuwkoop
  • Jouw gids bij duurzaam ondernemen – Guidon Groep
  • Duurzaam fiscaal beleid? Weer veel veranderingen! – Abel de Vries en Pauline Pipping

 

21:30 uur – Afsluitende borrel

De locatie is goed bereikbaar met de auto en er zijn voldoende parkeerplaatsen. 

Pieter Ursem – Autogroep Ursem Barten

Hoe kan duurzaam ondernemen lonen? Autogroep Ursem Barten is meer dan een autobedrijf. Van waardeloos naar waardevol, hoe je een afval batterij weer een tweede leven kan geven.

Melissa van Nieuwkoop – HR Adviseur, Guidon Groep

Duurzame inzetbaarheid draait om het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers vitaal, gemotiveerd en productief blijven gedurende hun hele loopbaan. Dit is goed voor de werknemer én de organisatie! Het vergroot de veerkracht van het team, vermindert het verzuim en bevordert de groei. Onze HR Adviseur Melissa van Nieuwkoop bespreekt deze avond, samen met een aantal ervaringsdeskundigen op dit gebied, hoe we duurzame inzetbaarheid kunnen bevorderen. Ze benoemt de belangrijkste pijlers en geeft nog wat praktische tips mee voor de toekomst.

Abel de Vries & Pauline Pipping – Guidon Groep

Belastingen worden veel gebruikt om gedrag mee te sturen. Denk aan het verlagen van de BTW op fruit, fiscale aftrekposten bij duurzame investeringen of het continu veranderen van de belastingtarieven zodat een ondernemer niet te ver vooruit kan kijken.
Ja, een vleugje sarcasme zal niet te missen zijn. Maar alle aangekondigde wetswijzigingen houden ons weer flink bezig. We nemen je graag mee in deze wijzigingen, zodat jij als ondernemer weer met de juiste kennis beslissingen kan nemen richting die duurzame toekomst.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten