ESG: Hoe ga jij om met de ‘S’?

Hoe ga jij om met de ‘S’? HR-specialisten kunnen in 2024 niet meer om de ‘S’ heen in ESG (Environmental, Social en Governance). Het gaat niet alleen om het vastleggen van gegevens, maar ook om daadwerkelijke acties. Denk aan het zorgen voor goede werkomstandigheden, eerlijke beloning, het bevorderen van diversiteit en het respecteren van mensenrechten binnen de organisatie en de toeleveringsketen.

Er zijn al verschillende wetten van kracht om bedrijven te ondersteunen bij verantwoord ondernemen. Van heldere arbeidsvoorwaarden tot gelijke beloning en gebalanceerde man/vrouw-verhoudingen, deze wetten dragen bij aan het creëren van een eerlijker speelveld.

Wat moeten we doen?

Het is tijd voor beleid dat voldoet aan ESG-normen. Het gaat verder dan alleen rapporteren; het draait om concrete stappen voor duurzame arbeidsrelaties, gelijke kansen en betrokkenheid bij de gemeenschap. ESG-beleid, met focus op diversiteit, gezonde werkomstandigheden en maatschappelijke betrokkenheid, verhoogt niet alleen de tevredenheid van werknemers maar draagt ook bij aan een positieve bedrijfscultuur.

Waarom wachten op (nadere) ESG-wetgeving? Proactief ESG-beleid is niet alleen ethisch verantwoord, maar biedt ook strategische voordelen. Het is een sociale revolutie in duurzaam ondernemen die niet alleen bedrijven verandert, maar ook de wereld waarin ze opereren.

Bij Guidon Groep hebben wij een team van specialisten voor iedere letter van ESG die jou kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld:

1. ESG Training en Bewustwording

Trainingen voor werknemers en leidinggevenden om bewustwording te creëren over ESG-kwesties en de implementatie van beleid. Dit kan variëren van ethisch leiderschap tot inclusiviteitstraining en bewustwording van milieubewuste praktijken. Daarnaast kunnen wij op basis van de gewenste strategie ook een keuzemenu maken om tot concrete en meetbare doelstellingen te komen.

2. ESG-rapportage en Communicatieondersteuning

Ondersteuning bij het opstellen van transparante ESG-rapporten en Dashboards en bij het communiceren van duurzame initiatieven naar interne en externe belanghebbenden. Dit om het bedrijfsimago te verbeteren en het vertrouwen van klanten en werknemers te vergroten.

3. Diversiteits- en Inclusiviteitsprogramma’s

Verschillende programma’s om diversiteit en inclusiviteit te bevorderen, zoals het opzetten van mentorprogramma’s, het organiseren van workshops over inclusieve werkomgevingen en het aanbieden van middelen voor gelijke kansen op de werkvloer.

4. ESG-strategieconsultatie

Strategisch advies om ESG in de algemene bedrijfsstrategie te integreren. Hulp bij het formuleren van lange termijn doelen op het gebied van duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en goed leiderschap.

 

Interesse? Stuur een mail naar melissa.van.nieuwkoop@actan.nl / brenda.wellerdieck@actan.nl of bel met 020 – 653 21 00.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten