Guidon Groep is thuis in Hoofddorp

De verhuizing van Guidon Groep naar de vierde verdieping van het Orion Campus Building in Hoofddorp is voor alles en iedereen goed geweest. De circa 50 medewerkers ervaren de vestiging als inspirerend en bovendien heeft die de verbinding met ondernemers uit Haarlemmermeer versterkt. “Wat net zo belangrijk is”, voegt Maarten van Duijn daaraan toe, “dit onderkomen heeft aantrekkingskracht op financiële talenten.”

Sparringpartner voor bedrijven met groeiaspiraties

Want Guidon Groep, dat tevens een vestiging in Alkmaar heeft, is volop in ontwikkeling. Bedrijven die een ambitieuze stip aan de horizon willen zetten, zijn bij Guidon Groep aan het juiste adres. Die doelgroep is dermate groot dat de organisatie nieuwe medewerkers aan zich wil binden. Vaak zijn dat jonge, getalenteerde mensen die zichzelf willen ontwikkelen. Guidon Groep heeft drie merken, die afzonderlijke expertises hebben: Actan adviseurs & accountants, Sophista fusies & overnames en Twine business intelligence. Samen vormen ze een drie-eenheid die voor ondernemers een alomvattende financiële gids vormen. Een vraagbaak én een sparringpartner voor bedrijven met groeiaspiraties.

Bedrijfsstrategieën

Maarten van Duijn is voornamelijk actief voor Twine, die bedrijfsstrategieën vertaalt naar meetbare resultaten. Kortgezegd lost Twine datavraagstukken op. “We visualiseren niet alleen de financiële data, maar leggen tevens de link naar de operationele data. Zo krijgen ondernemers snel de juiste informatie gepresenteerd via gebruiksvriendelijke dashboards”, legt hij uit. Naast Maarten zitten Jessica Verdel en Pauline Pipping, belastingadviseurs bij Actan, en Daniël Klerk, registeraccountant bij Actan. Net als Maarten zijn ook zij partners binnen Guidon Groep. Hun specifieke kennis is groot en hun enthousiasme aanstekelijk. Jessica zegt: “Als team werken we samen in verschillende samenstellingen, waarbij alles is geënt op de financiële vraagstukken van onze klanten. Via hoogwaardige advisering richten we ons op groei en waardecreatie. Zo laten we onze klanten het maximale uit hun ondernemerschap halen.”

Ondernemersreis

Het middelgrote full-service kantoor richt haar pijlen op ondernemers en familiebedrijven die kansen zien. Daniël vertelt waarom: “Zij willen alles uit hun ondernemersreis halen. Bij die bedrijven passen wij, omdat wij eigenlijk hetzelfde willen voor onszelf. Deze bedrijven doorlopen allerlei fases: van start tot groei en van uitbouw tot overdracht. Wij loodsen hen met onze kennis van de ene naar de andere fase. Anders gezegd, hun uitdagingen zijn onze uitdagingen. De focus van onze klanten ligt op hun corebusiness, wij ontzorgen hen met oplossingen voor hun financiële uitdagingen.”

‘Via hoogwaardige advisering richten we ons op groei en waardecreatie’

Pauline vult aan: “Onze organisatie is erop ingericht om onze klanten professioneel en intens te begeleiden. Voor bedrijven die groeiende zijn, is het zaak dat er intern financiële rust is en inzicht in beschikbare data. De meerwaarde die Guidon Groep dan levert, is echt groot. We ontzorgen de klant van begin tot eind en voelen ons er verantwoordelijk voor dat ons advies ook tot een praktische uitvoering komt. Onze klanten zien dat en zijn om die reden vaak een klant voor het leven.”

Toekomstproof

De basis van de relatie met klanten draait in beginsel om vertrouwen. Jessica: “Dat vertrouwen is een voorwaarde voor samenwerking, maar vertrouwen moet je ook verdienen. Dat begrijpen wij als geen ander. Maar dat gaat vanzelf; klanten zien snel genoeg dat je het beste met hen voor hebt. En wat Pauline zegt klopt als een bus. Veel van onze klanten staan wij al decennia bij. Die klanten zien we ontwikkelen. Het voelt ontzettend goed dat ik daar een wezenlijk onderdeel van uitmaak. Daar doe ik het voor.” Daniël knikt en zegt: “Wij zien alles, weten alles en begrijpen de strategie van onze klanten. Wij helpen hen om die strategie te vertalen naar rendement. Dus loodsen wij onze klanten het nieuwe tijdperk in en zorgen ervoor dat zij toekomstproof zijn. Hoe? Niemand heeft een glazen bol, dus moet je als bedrijf flexibel genoeg zijn om te anticiperen op actuele gebeurtenissen. Met andere woorden, wees flexibel.” Guidon Groep bewandelt daarbij niet altijd de gebaande paden. Pauline geeft een voorbeeld: “Door te pionieren en de samenwerking met andere specialisten binnen en buiten Guidon Groep niet te schuwen, kom je vaak tot creatieve en verfrissende ideeën. Soms moet je out of the box denken en doen om het beste voor je klant te krijgen.”

Huiskamergevoel

Met de nieuwe vestiging in Hoofddorp kijkt Guidon Groep naar klanten in Zuid- en Noord-Holland, terwijl Alkmaar hoofdzakelijk laatstgenoemde provincie bedient. Maarten: “Voor onze vestiging in Hoofddorp geldt dat veel van onze medewerkers hier ook wonen, waardoor zij het gebied en de cultuur kennen. Dat heeft, zo merken wij, de band met onze klanten uit dit rayon zeker versterkt. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Hyde Park wordt elke dag mooier en goedbeschouwd is deze locatie aan de Siriusdreef een verlengstuk van de Zuidas, maar dan zonder de prijzen die men daar rekent.” Hij denkt even na en zegt dan: “Wie hier binnenstapt ervaart vooral het huiskamergevoel. Wat ons betreft is dat de ideale setting om klanten het goede gevoel te geven.”

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in INTO Business magazine.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten