Wanneer je met nieuwe software aan de slag gaat bestaat altijd de kans op beginnersfouten. Dat maakt nu eenmaal deel uit van de learning curve. Daarom is goede begeleiding zo belangrijk, met de juiste consultancy kun je de efficiëntie van je softwaregebruik direct maximaliseren zodat je maximaal rendement uit je investering haalt. Voorkom daarom deze beginnersfouten wanneer je aan de slag gaat met Power BI.
Als je aan de slag gaat met een Power BI Dashboard kun je overweldigd worden door alle mogelijkheden. Leer van andermans fouten. Door de tijd heen hebben wij regelmatig aan de wieg gestaan van een nieuw Power BI dashboard. Op basis van onze ervaring hebben nemen wij je mee in de meest gemaakte fouten bij de implementatie van een Power BI dashboard.
Wil jij meer leren over Power BI? Schrijf je dan nu in voor ons gratis webinar op 7 september en zie Power BI in actie én stel live je vragen aan onze experts.
1. De IT-manager bepaalt waar jij je bedrijf op stuurt
We zien dat op basis van de techniek van Power BI en de data door een IT-specialist een fantastisch dashboard wordt opgeleverd. De vraag is echter wat moet ik met dit dashboard? Voldoet dit dashboard wel aan de informatiebehoefte van de gebruiker? Oftewel start vanuit de informatiebehoefte van de gebruiker en zoek daar de data en juiste tools bij.
2. Het dashboard is af en daarmee is de klus klaar
Het is net als met een auto en een rijbewijs. Nadat je je rijbewijs hebt gehaald, en je eerste auto gekocht is, moet je leren rijden. Het is dan tijd om kilometers te maken. Een dashboard zonder analyse van de informatie en zonder het gesprek daarover te voeren is nutteloos. Het is belangrijk om in het project dergelijke momenten in te plannen. Op die manier gaat het dashboard leven en kun je hier optimaal gebruik van maken. Bekijk ook wat de 5 meest gebruikte gegevensbronnen in Power BI zijn om te weten waar je continu data vandaan kunt halen.
Lees ook: Hoe haal je alles uit jouw data met een Business Intelligence Tool?
3. Je gebruikt te weinig segmentatie
Doordat je data op een te grote hoop rapporteert, verdwijnen je trends in een nietszeggend gemiddelde. Je ziet niet meer op welke order, klant of maand je bij had moeten sturen.
4. Je rapporteert te veel enkelvoudig
Daarmee bedoelen we dat je data niet afzet tegen een tweede dimensie. Denk bij deze dimensie aan de tijd of een andere relevante segmentatie. Alleen als je dit doet zie je verbanden en kun je de data op een bruikbare manier interpreteren.
5. Je rapporteert te veel ‘Vanity Metrics‘ in Power BI
De uitkomsten van je dashboard lijken fantastisch. Je meet groei maar achteraf blijkt dat de punten die je meet onvoldoende worden vertaald naar concrete groei van je business. Neem daarom zoveel mogelijk datapunten mee in je gehele traject van verkoop naar cash. Lees bijvoorbeeld eens onze blog ‘Deze 7 KPI’s mogen niet ontbreken in uw Power BI Dashboard‘, om een beter zicht te krijgen op wat je beter wél kunt meten.
Wil je de voordelen van Power BI zelf ervaren? Vraag dan vrijblijvend een demo aan, dan helpen we je direct op weg! Volg ons daarnaast ook op sociale media om altijd op de hoogte te zijn omtrent de laatste ontwikkelingen van Power BI.