Hoe blijf je van waarde en vergroot je je menselijk kapitaal?

Geschreven door Melissa van Nieuwkoop, HR Consultancy, Actan

Overbodig zijn, dat is een gedachte die bij velen weleens opkomt. Hoe blijf je relevant in een wereld die voortdurend verandert? Deze vraag heeft mij persoonlijk aangemoedigd om mezelf voortdurend te blijven ontwikkelen en me te focussen op de kansen en mogelijkheden die voor me liggen. Het heeft me doen inzien dat het van groot belang is om van ‘belang’ te zijn, om iets waardevols te kunnen bijdragen aan de wereld, zelfs als die zichtbaarheid aanvankelijk niet groter is dan een speldenprik binnen mijn kleine cirkel van invloed.

Maar wat als we deze gedachte nu eens delen met onze omgeving? Als we onze passie voor groei en ontwikkeling verspreiden als een olievlek, kunnen we onze cirkel van invloed vergroten. Dit is precies wat we nodig hebben als het gaat om menselijk kapitaal en arbeidskracht.

In de moderne wereld van werk draait het om meer dan alleen de technische vaardigheden die op een cv staan. Het gaat erom dat werknemers zichzelf kunnen profileren en vanuit hun unieke vaardigheden kunnen bijdragen aan de organisatie. Niet alleen jij, maar ook je werknemers willen van waarde zijn. Ze willen gezien worden, aandacht krijgen en werk doen waar ze goed in zijn, werk dat hen energie geeft en enthousiast maakt. Dit leidt tot meer betrokkenheid en zet werknemers in beweging.

Albert Einstein zei ooit: “Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” Dit geldt niet alleen voor het leven, maar ook voor de arbeidsmarkt. Om van waarde te blijven, moeten we blijven bewegen, blijven groeien en ons aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Wanneer werknemers intrinsiek gemotiveerd zijn en kunnen werken aan taken die hen echt interesseren, zal hun productiviteit en voldoening toenemen. Dit heeft niet alleen positieve gevolgen voor hun mentale welzijn, maar ook voor hun fysieke gezondheid. Een gezonde, gemotiveerde werknemer is een waardevolle kracht voor elke organisatie.

Zoals het oude gezegde luidt: “Alles wat aandacht krijgt groeit.” Hoeveel tijd besteed jij per week aan jouw werknemers? En dan doel ik niet op de tijd die je besteed om de salarissen uit te betalen ;-), maar de tijd die je besteedt aan persoonlijke aandacht en betrokkenheid. Hebben jullie gezamenlijke doelen? Dit zijn belangrijke vragen om te overwegen, want jouw investering in het welzijn en de ontwikkeling van je medewerkers zal zich vertalen in een grotere waarde voor jouw organisatie.

In een wereld die voortdurend verandert, is het behouden van waarde een uitdaging die we allemaal moeten aangaan. Maar door te investeren in de groei en ontwikkeling van je menselijk kapitaal, kun je een organisatie opbouwen die veerkrachtig is en klaar voor de toekomst. Blijf bewegen, blijf groeien, blijf van waarde!

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten