Hoe haal je alles uit jouw data met een Business Intelligence Tool?

 

Het verzamelen van data; iedere organisatie doet het, maar niet iedere organisatie weet wat ermee gedaan kan worden. Derhalve wordt veel tijd verspild, worden marges kleiner en groeit de kans op menselijke fouten. Hoewel onderwerpen als (big) data, automatisering en business intelligence (BI) imponerend lijken, is het wegens de steeds competitievere en snellere economie noodzaak om meer te leren over deze ogenschijnlijk moeilijke takken van sport. Goed nieuws echter: er is een relatief nieuwe soort software waarmee je eindelijk alles uit jouw data kunt halen. Makkelijk, snel en met gegarandeerd succes. Ga daarom ook aan de slag met een Business Intelligence Tool!

Een Business Intelligence Tool, wat kun je ermee?

Business Intelligence Tools helpen je bij het analyseren van de organisatie. Met een goed ingericht dashboard zie je in één oogopslag hoe het met de organisatie gaat. Ongetwijfeld verzamelt ook jouw organisatie grote hoeveelheden data. Denk aan data over klanten, leads, fluctuerende kostprijzen en marges, personeelskosten, winst en de omzet. Denk ook aan jouw eigen kritieke prestatie indicatoren (KPI’s). Veel organisaties verzamelen dergelijke data nog op verschillende plekken (of erger nog: op papier) wat de data onoverzichtelijk maakt. Hierdoor is het lastig om te zien hoe de organisatie er voor staat en komt informatie vaak te laat.  

Lees eens onze blog ‘Hoe helpt een Power BI Dashboard bij het analyseren van mijn organisatie?’’ om te zien hoe specifiek de Business Intelligence Tool Microsoft Power BI jou hiermee kan helpen. Schrijf je vooral ook in voor onze aankomende webinar ‘Alles over cashflowmanagement met Power BI’ om zelf live vragen te stellen aan onze experts, en om Power BI live in actie te zien. 

[/fusion_text][fusion_button link=”https://lp.guidongroep.nl/webinar-cashflow-management-met-power-bi/” text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment_medium=”” alignment_small=”” alignment=”center” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” color=”default” button_gradient_top_color=”” button_gradient_bottom_color=”” button_gradient_top_color_hover=”” button_gradient_bottom_color_hover=”” accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_color=”” border_hover_color=”” size=”” stretch=”default” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Schrijf je in voor de webinar ‘Alles over cashflowmanagement met Power BI'[/fusion_button][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Welke Business Intelligence Tools zijn er?

Inmiddels weet je mogelijk dat een Business Intelligence Tool een waardevolle toevoeging aan jouw organisatie kan zijn, maar de wildgroei van aanbieders compliceert jouw zoektocht naar een BI Tool die bij je past. Kijk maar eens, tegenwoordig kun je aan de slag met:

Je kunt bij meerdere organisaties demo’s opvragen, of online enkele video’s bekijken om een indicatie te krijgen van wat de verschillende tools te bieden hebben.

voordelen power bi twine

Waarom hebben nog weinig bedrijven kennis van Business Intelligence Tools?

Hoewel steeds meer organisaties beseffen dat ze hun data niet optimaal gebruiken, en er actief voor kiezen om dat wel te gaan doen, zijn er nog veel bedrijven die dreigen achter te blijven. Niet iedereen leek de urgentie te voelen van een digitale transformatie. Mogelijk omdat er nog een degelijk rendement gehaald kon worden uit de bestaande klantendatabase. Zeker veel MKB-bedrijven kunnen jarenlang leven van de loyaliteit van hun vaste klanten. De Corona-pandemie echter toonde velen wat digitalisering voor hen kan betekenen. Meerdere bedrijven vernieuwden hun websites, opende webshops, gingen aan de slag met digitale marketing of probeerden voor het eerst hun sales funnel te beheren middels een CRM tool.

Daarnaast zien meer en meer bedrijven gerust in dat je data niet verzamelt in mails, papieren mappen of in tientallen Excel sheets die niet goed bijgehouden worden. Een stap naar cloud-based werken en alle data enigszins centraliseren is een goede, maar met een BI tool zet je pas echt de stap die nodig is om het bedrijf toekomstbestendig te maken. 

Zeker als je aan de slag gaat met verschillende online tools, social media en vernieuwde websites steekt het onderwerp data de kop op. Er was al veel data, maar nu is er nog veel meer! Hoe ga je daarmee om? Hoe centraliseer je dat? En hoe zie je realtime hoe je bedrijf ervoor staat in een wereld die razendsnel gaat?

Hoe moeilijk is het om met een Business Intelligence Tool aan de slag te gaan?

Ladingen data uit verschillende gegevensbronnen, weer nieuwe software proberen, een learning curve doormaken en dan hopen dat je er winst uit haalt, het lijkt een flinke uitdaging om met deze tak van sport aan de slag te gaan. Je kijkt er misschien als een berg tegenop. Moeten we dan een nieuwe ICT’er aannemen? Of moet ons marketing personeel door een steile learning curve? Daar hebben ze geen tijd voor! En de administratie, die zijn te druk met het opstellen van offertes. Kunnen we niet gewoon doorgaan op de manier zoals we dat altijd gedaan hebben? Het antwoord is ‘nee’, als je een duurzame groei van de onderneming wilt realiseren in een economie die continu competitiever wordt, kan slim gebruik van data je een flinke voorsprong op de concurrent geven. 

Maar er is erg goed nieuws! Niet langer hoef je naar lange databases te staren of aan de slag te gaan met moeilijke algoritmes, nulletjes en eentjes: een Business Intelligence Tool maakt data eindelijk echt heel makkelijk. Zeker als je aan de slag gaat met de begeleiding van Twine. Daarnaast schrijven we regelmatig blogs met handige tips voor Power BI, bijvoorbeeld ‘Haal alles uit Power BI en voorkom deze 5 beginnersfouten’.

Welke Business Intelligence Tool gebruikt Twine?

Twine kiest met volle overtuiging voor Microsoft Power BI. Lees in onze blog ‘10 Voordelen van Power BI ten opzichte van andere Business Intelligence Tools’ deze blog waarom Microsoft Power BI als Business Intelligence Tool vele voordelen ten opzichte van andere Business Intelligence Tools heeft. 

Wij hebben reeds jarenlange ervaring met Power BI opgedaan en delen die kennis erg graag met je! Je kunt bij ons een demo aanvragen, webinars volgen of ons ebook downloaden zodat ook jij vandaag nog aan de slag kunt met Power BI zodat ook jij alles uit jouw data haalt! 

Twine Power BI KPI's

Wat kan ik bereiken als ik Microsoft Power BI gebruik als Business Intelligence Tool?

Wil jij weten welke data je kunt rapporteren met Power BI? Lees dan onze blog ‘Microsoft Power BI: Welke data kun je ermee rapporteren?’ Daarnaast raden we je aan onze blog ‘Deze 7 KPI’s mogen niet ontbreken in uw Power BI dashboard’ te bekijken. 

Binnen Power BI maak je een dashboard. Dit dashboard kun je volledig naar jouw wensen inrichten, zo kun je dus zelf bepalen welke statistieken uit welke databronnen je wilt inzien. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Wil jij ‘s ochtends zien hoeveel offertes op dat moment uitstaan? Dat kan. Wil je zien hoe je scoort op het gebied van klanttevredenheid? Dat kan ook. Wil je binnen een paar seconden weten met hoeveel ziekteverzuim je te maken hebt? Ook dat kan. Maar, het kan nog interessanter: werk jij bijvoorbeeld in de staalindustrie en zie je de inkoopprijzen dagelijks wisselen waardoor je bij iedere offerte moet denken aan wat de kostprijs vandaag nu weer is? Dat kan geautomatiseerd worden! Wil je automatisch inflatie meenemen in de kosten van een gerecht in een restaurant? Ook geen probleem, dat kan volledig automatisch. 

De voorbeelden zijn eindeloos, daarom helpen we je graag op gang met een gepersonaliseerd dashboard dat volledig aan jouw wensen voldoet. Wil je weten waar je al die data vandaan gaat halen? Lees dan onze blog ‘Dit zijn de 5 meest gebruikte gegevensbronnen in Power BI’.

Bekijk ook wat onze klant BeddingHouse wist te bereiken met Power BI.

Hoe kan ik meer leren over Microsoft Power BI?

Ben jij klaar om meer te leren over Microsoft Power BI? Download dan eens ons E-book ‘Alles wat je moet weten voor je met Microsoft Power BI aan de slag gaat!’ Daarnaast geven we bij Twine met regelmaat webinars waarin we je onder andere leren over welke KPI’s je kunt meten in Power BI. 

Onze volgende webinar gaat over cashflowmanagement in Power BI. Dit is dé webinar die je niet mag missen als je werkt met de cashflow van jouw organisatie! Schrijf je nu geheel gratis in en ontvang een link naar de webinar die je live kunt volgen. Je kunt dan ook live vragen stellen aan onze experts!

Wil je liever een Power BI demo? Neem dan gerust vrijblijvend contact met je op, we helpen je graag op weg. We kunnen daarnaast hulp bieden bij het opstellen van een dashboard en we adviseren je graag over gevorderde functies.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten