Hoe is het nu met?

Hollandsteel werkt aan groei

 

4 mei 2021. Op die dag tekenden Ruud Appel (36) en Dennis Oud (37) van Hollandsteel B.V. in het Noord-Hollandse Opmeer een overeenkomst met investeerder Gem Bot (46) van Bellania B.V. Sindsdien heeft Gem een meerderheidsbelang in Hollandsteel. Sophista begeleidde Ruud en Dennis bij deze belangrijke stap in de groei van hun onderneming. Hoe is het nu, ruim een jaar later, met hen?

 

Energieke samenwerking

Ruud en Dennis zijn “oude bekenden” van Sophista. Bij de verkoop van hun vorige bedrijf in 2016, Top Sierhekwerken B.V. eveneens in Opmeer, stond Sophista hen al bij met raad en daad. Na deze succesvolle verkoop richtten Ruud en Dennis, die altijd op zoek zijn naar kansen, mede vanuit de verkoopopbrengst Hollandsteel B.V. op. Hollandsteel is een full-service lasersnijbedrijf met een oer-Hollandse mentaliteit, waar kwaliteit, efficiency en flexibiliteit de boventoon voeren. Dennis: “Ook dit bedrijf maakte een snelle groei door en bereikte haar grenzen op de locatie van destijds. Eind 2019 ontstond dan ook de vraag hoe we de onderneming onder de vleugels van een andere partij verder konden laten groeien en onze wens te verkopen. ”Volgens Ruud was de keuze voor Sophista om hen hierbij te begeleiden snel gemaakt: “We kenden elkaar natuurlijk al en ook dit keer had Sophista simpelweg het beste verhaal. Een gevoel dat wederom bevestigd is. Het was een positief en snel traject.” Dennis is het met hem eens: “Sophista zorgde voor een heldere planning en goed verwachtingenmanagement. In één woord was de samenwerking te typeren als energiek.”

Meerdere scenario’s

Vanuit Sophista was partner André Scheirlinck betrokken: “We zijn gestart met het uitwerken van meerdere groeiscenario’s en de effecten van de bedrijfswaardering hierop. Verhuizen en het realiseren van nieuwbouw was er daar een van. Met het oog op de waardevermeerdering die dat zou opleveren, in combinatie met de groei vanuit de markt, bleek dit uiteindelijk de marsroute. In de zomer van 2020 was het tijd voor de volgende stap: verkoop. ”Meerdere strategische en financiële partijen passeerden de revue. Ook Bellania kwam in beeld. Gem daarover: “Ik wilde graag de overstap maken naar een nieuwe branche. Hollandsteel sprak me aan. Dit is een zeer transparante organisatie met een groot groeipotentieel.”

Win win voor alle partijen

In de gesprekken ontstond een overgang van volledige verkoop naar een gezamenlijke participatie waarbij Gem het meerderheidsbelang zou verkrijgen. André: “Wij zagen, vanuit de klik tussen Gem, Dennis en Ruud die al snel ontstond, dat de verkoopdoelstellingen die Ruud en Dennis voor ogen hadden om minder operationeel betrokken te zijn een zogenaamde pré-exit als de meest interessante optie. Hollandsteel heeft een groot potentieel; door naast een meerderheidsbelang voor Gem ook Dennis en Ruud aan boord te houden, kan het bedrijf zich maximaal ontwikkelen en profiteren in de toekomst alle partijen van een nog betere verkoop.” Door bij Dennis en Ruud operationele verantwoordelijkheden weg te nemen en hen in hun ondernemerskracht te zetten, o.a. door de management aansturing vanuit Gem en het werven van nieuw personeel, is er inmiddels optimale groeikracht gerealiseerd. Dennis: “Waar de groei van Hollandsteel eerst aan ons hing, hangt het nu aan het team en de verdere professionalisering van de organisatie. Een mooie ontwikkeling.”

Klaar voor de toekomst

Inmiddels is het ruim een jaar geleden dat de deal gesloten werd. Sindsdien is het bedrijf flink gegroeid, en ook de toekomst van Hollandsteel ziet er veelbelovend uit. Gem hierover: “We hebben de insteek verder te bouwen op dat wat er al is en richten ons op de verdere professionalisering van ons online portaal waarbij de vele bestaande kansen en mogelijkheden in producten en markten zullen worden benutten.” Ruud knikt: “We kijken al met al terug op een mooi traject, met een goed eindresultaat en een mooi toekomstperspectief voor alle partijen.”

 

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten