MVO / Duurzaamheid

Practice what you preach

Wij helpen onze klanten graag naar een duurzame toekomst. Maar dat kunnen wij natuurlijk het beste, als we zelf staan voor wat we zeggen! Gelukkig is dat niet lastig als het maatschappelijk ondernemen in het DNA van je bedrijf is ingebakken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Wij ondersteunen graag de omgeving waar wij werken. De voorganger van het merk Actan heeft daarvoor Stichting Stougie in het leven geroepen. Een mooi initiatief vanuit waar goede doelen en (sport)verenigingen in de regio Haarlemmermeer jaarlijks weer worden ondersteund. En toegegeven: die goede doelen waar onze werknemers zelf bij betrokken zijn, hebben natuurlijk een streepje voor!

Ook qua klanten zoeken wij graag de samenwerking met maatschappelijke organisaties, waarbij we ze met onze kennis en kunde kunnen steunen in hun mooie doelen. De diaconie Amsterdam is daar een mooi voorbeeld van: 

Financiële zelfredzaamheid

Ons beleid is gericht op waar wij goed in zijn, om zo echt waarde te kunnen toevoegen. Ons doel is dan ook om met hetgeen wij organiseren mensen te helpen richting financiële zelfredzaamheid. Een samenwerking die daar mooi bij aansluit, is die met de stichting JINC. Zij helpen kansarme kinderen aan een sprong vooruit. En wij daarmee ook: met een bliksemstage, sollicitatietrainingen of programmeerlessen. Hoe gaaf om zo onze ervaringen te delen en de jeugd van nu te inspireren voor ons mooie vak!

Ook zijn wij verbonden aan Stichting Doesgoed in de regio Alkmaar, waar onze expertise kan worden gelinkt met vraagstukken voor maatschappelijke ondernemingen. Maar ja: soms helpen we ook gewoon met het bakken van pannenkoeken en het verven van schaakstukken.

Een andere samenwerking waar we erg trots op zijn is die met het Brunel Solar Team. Een prachtig voorbeeld van innovatie en duurzaamheid ineen, wat kan worden bereikt door goed teamwork. Zij doen waar zij goed in zijn, wij helpen hen met wat wij goed kunnen: zorgen voor een kloppende administratie, inzicht in de financiën en het opzetten van een goede governance. En ook dát is goed teamwork.

SDG’s
De weg naar een duurzame toekomst eindigt uiteraard niet bij een beleid op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij hebben ons eraan verbonden nadere invulling te geven aan enkele SDG’s: de sustainable development goals, zoals geformuleerd door de VN. Onder het mom: liever iets goed doen, dan alles een beetje, focussen we ons hierbij op drie doelen: 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten