Nieuwe ervaring voor stagiair Lorenz en coach Michiel

Lorenz Harnick, rechts op de foto, is in november gestart als stagiair bij Actan adviseurs & accountants, onderdeel van de Guidon Groep. Lorenz en zijn stagebegeleider Michiel Bosma vertellen graag over hun ervaringen gedurende Lorenz’ eerste maanden bij ons op kantoor.  

 

De stage van Lorenz Harnick bij Actan

 

Lorenz: “Aangezien ik Finance & Control studeer, was aan het begin van mijn stage zo goed als alles wat ik op de controle afdeling tegenkwam nieuw voor mij. Ik had van de meeste aspecten wel de basis, maar de verdieping had ik nog niet geleerd. Ik wist de eerste weken dan ook niet zo goed wat ik met sommige opdrachten aan moest. Gelukkig kon ik altijd bij Michiel of andere collega’s terecht als ik vragen had. Naast het antwoord op mijn vraag kreeg ik ook de achterliggende gedachte van de opdracht te horen, zodat ik ook direct begreep waarom ik iets deed. De laatste weken werk ik al veel meer zelfstandig en snap ik ook veel beter waar ik mee bezig ben. Momenteel doe ik naast controles uitvoeren ook werkzaamheden voor Actan Online. Bij deze opdrachten vind ik meer aanknopingspunten vanuit mijn opleiding. De laatste periode van mijn stage zal ik mij bezig gaan houden met samenstelwerkzaamheden. Ik ben erg blij dat de mogelijkheid er is om bij diverse afdelingen van Actan mee te lopen, zodat ik mijzelf beter kan oriënteren op waar ik mijzelf later in wil specialiseren.” 

 

Michiel Bosma is zijn begeleider

 

Michiel: “Ik zal mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Michiel Bosma, ik ben 24 jaar en ben anderhalf jaar werkzaam bij Actan adviseurs en accountants. Ik heb het traject gelopen, zoals velen collega’s, waarbij ik startte als stagiair en vervolgens als werkstudent ben blijven werken. Sinds september ben ik fulltime in dienst in de functie van Junior-Assistent Accountant. Ik heb dit jaar de kans gekregen om de begeleider te zijn van Lorenz. Als begeleider merk ik dat ik in mijn ontwikkeling een goede groei maak waarbij ik meerdere competenties weet door te ontwikkelen, zoals planning. Doordat dit de eerste keer is voor mij als begeleider heb ik altijd de kans om met mijn coach te spreken over verbeterpunten en om tips te krijgen. Dit is tevens een mooi voorbeeld van de begeleiding die wordt aangeboden binnen de Guidon Groep, waarbij iedereen een coach toegewezen krijgt en door de ontwikkeling zelf ook de kans krijgt om een coach te worden van een nieuwe collega om te helpen in zijn ontwikkeling.” 

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten