Nieuwe subsidies voor duurzame inzetbaarheid personeel

Als ondernemer kún en wil je niet zonder jouw personeel. Het is in deze tijd voor veel bedrijven een uitdaging om personeel te behouden, om over werving nog maar niet te spreken.

Ik spar geregeld met ondernemers over de vraag hoe zij hun personeel het beste kunnen binden. Naast het overbruggen van de generatieverschillen komen we dan vaak op het onderwerp ‘ontwikkeling van de medewerkers’. Het gaat daarbij niet alleen om update van de vaktechnische kennis, maar ook om de ontwikkeling van de zogenoemde ‘soft skills’. Het loont écht om hierover in gesprek te gaan met jouw medewerkers en samen tot een goed ontwikkelplan te komen.

Fijn om te zien dat de overheid hier ook het belang van in ziet. Vanaf 1 september 2021 zijn er namelijk twee mogelijkheden voor subsidies open gesteld:

  • de SLIM-regeling voor MKB ondernemers en
  • ‘NL leert door met inzet van scholing’ voor opleidingsinstituten.

De SLIM regeling is er voor het MKB en wil er aan bijdragen dat er meer wordt geïnvesteerd in een leven lang leren van het personeel. Een overzicht van alle aanvraagcriteria vind je hier. Voor de SLIM regeling kunnen aanvragen worden ingediend tot 17.00 uur op 30 september 2021. Let op: opleiders kunnen de tijdelijke subsidieregeling ‘NL leert door met inzet van scholing’ slechts aanvragen tot 8 september om 17:00 uur. Beide subsidies kunnen worden aangevraagd bij het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten