Blogs van Actan

Actan

Het hart van de auto

In dit blog gebruikt Melissa van Nieuwkoop, onze HR consultant, de auto als metafoor voor de organisatie. Eerst benoemt ze alle onderdelen van de auto, daarna verdiept ze zich in het hart van de auto – de medewerkers.

Lees verder »
blije hond
Actan

Regeren is vooruitzien!

Een spreekwoord dat regelmatig bij ons in het gezin de mond van de man des huizes verlaat. Maar wat betekent vooruitzien eigenlijk? Ik heb het eens opgezocht: Vooruitzien – verwachten/vooruitlopen/vooruitkijken/voorzien/vóór zijn. In dit blog gaat Melissa van Nieuwkoop wat dieper in op de verschillende betekenissen van vooruitzien.

Lees verder »
Actan

Oei, ik groei: Een eerlijke kijk op de uitdagingen van ondernemerschap

Als ondernemers lijken we altijd succesvol en zelfverzekerd, maar achter die facade schuilen verborgen uitdagingen die we moeten aanpakken. Benieuwd naar de waarheid achter het ondernemerschap?
Ontdek waarom het taboe rond groeipijnen doorbroken moet worden en hoe je ze kunt overwinnen. Klaar om eerlijk te zijn over de echte uitdagingen van groei?

Lees verder »
balans met zilveren ballen op een lat
Actan

Thuiswerken: de juiste balans

Een goede balans tussen thuiswerken en werken op kantoor is essentieel om zowel de voordelen van flexibiliteit en comfort van thuiswerken als de waarde van persoonlijke interactie en samenwerking op kantoor te benutten. Hoe zorg je hierbij voor de juiste balans?

Lees verder »
Tekst Work From Home op een bord dat met twee handen in de lucht wordt gehouden
Actan

Is thuiswerken ultieme vrijheid of een gevaarlijke isolatie?

Thuiswerken is de afgelopen jaren enorm populair geworden, vooral vanwege de flexibiliteit en het gemak dat het biedt. Voor veel mensen betekent thuiswerken een betere balans tussen werk en privé, minder tijd besteeden aan pendelen en een comfortabele werkomgeving. Maar terwijl het individu vaak profiteert van thuiswerken, rijst de vraag: wat zijn de langetermijneffecten van deze trend, zowel voor het individu als voor de samenwerking met collega’s?

Lees verder »
Actan

Maak kennis met Koen

Wie zijn de mensen van Actan? Deze gidsen zijn voor of achter de schermen dagelijks bezig om de ondernemers te helpen bij hun ondernemersreis. Dit keer stellen we Koen Hoedjes aan je voor.

Lees verder »

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten