Programmeertaal Python toepassen in de praktijk

Periodiek komen wij met het Twine team bij elkaar voor een vaktechnisch overleg. Wij zijn ons ervan bewust dat wij ons in een markt bevinden waar zich heel veel ontwikkelingen voordoen. Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren is het dus essentieel dat wij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen.

Wat is Python?

Het vaktechnisch overleg van de afgelopen maand ging over de programmeertaal Python en hoe we deze taal kunnen toepassen in de praktijk van Twine. Python is een van de meest gebruikte programmeertalen en het is een taal die goed geschikt is voor datavraagstukken. Met Python kunnen wij verschillende datavraagstukken van onze klanten oplossen.

Onze ervaring met Python

Onze data-analist Justin Bon maakt al langere tijd gebruik van Python en hij past dit ook toe in diverse werkzaamheden voor Twine. Een goed voorbeeld hiervan is voor het onttrekken van data uit diverse systemen. Zo hebben wij vorige maand een “data-pipeline” opgezet tussen een actief Power BI dashboard en een urenregistratiesysteem.

Dankzij het gebruik van Python kunnen wij zelf bepalen welke data er wordt opgehaald en met welke frequentie. Dit zou ook op een andere manier kunnen, maar dit kost vaak meer tijd en brengt hogere kosten met zich mee. Door onze kennis van onder andere Python kunnen wij altijd zoeken naar de beste oplossingen voor onze klanten.

Toekomstige toepassingen van Python

Tijdens het vaktechnisch overleg hebben wij ook stil gestaan bij potentiële toekomstige toepassingen van Python. Wij houden de ontwikkelingen op het gebied van machine learning en AI nauwlettend in de gaten. Python dient zich bij uitstek als programmeertaal voor machine learning. Hiermee kunnen wij ook voorspellende modellen bouwen voor onze klanten.

Door periodiek bij elkaar te komen tijdens deze vaktechnische overleggen en onze diverse expertises te combineren komen wij tot mooie en nieuwe inzichten. Met deze inzichten kunnen wij ervoor zorgen dat wij onze klanten altijd van passend advies kunnen voorzien en gidsen naar de volgende fase in hun ondernemerschap.

Waarde uit data

Wil je ook waarde creëren uit data waarmee je jouw organisatie de juiste kant op stuurt?

Vraag dan een demo aan van onze visie op het gebruik van data voor de ontwikkeling van jouw onderneming.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten