Selma 5 jaar in dienst bij Actan

Onze collega Selma Abuelella werkt al 5 jaar bij ons. Een jubileum om bij stil te staan en haar een aantal vragen te stellen…

Wie ben je en wat doe je binnen Actan?

Ik ben Selma Abuelella en ik werk nu 5 jaar bij Actan. Ik werkte voorheen, tijdens het schrijven van mijn scriptie, vier dagen per week bij de controle afdeling. Nu ben ik weer een voltijdsstudie, International Business Administration aan de UvA, begonnen waardoor ik twee dagen per week bij de accountantsafdeling werk. Ik ben assistent accountant en assisteer bij zowel samenstel als controle opdrachten. Juist deze combinatie is erg leuk om te doen. Het geeft me de mogelijkheid om te leren welke onderdelen van het vak ik het leukste vind om te doen en het is heel divers. Zowel qua inhoud van het werk, samenwerking met klanten als de collega’s waar ik mee samenwerk.

Hoe heb je de achterliggende 5 jaar beleefd binnen de organisatie?

Wat ik in de afgelopen vijf jaar vooral een hele grote ontwikkeling vond om mee te maken is dat Actan, Sophista en Twine samen zijn gegaan onder de Guidon Groep. Hierdoor kon het kantoor in Alkmaar groter worden. Ook zijn we meer een team geworden en kunnen we goed samenwerken aan opdrachten met verschillende disciplines als invalshoek. Het is dus eigenlijk meer een geheel geworden in plaats van drie verschillende bedrijven. Ook zijn er veel meer nieuwe collega’s bijgekomen. Dat is niet alleen gezellig maar je kunt ook enorm veel van elkaar leren.

Wat is het leuke aan werken bij Actan, onderdeel van de Guidon Groep?

Oprecht vind ik het leuke aan het werken bij Actan de mensen. Ik mag mijn collega’s graag en kan er goed mee samenwerken. Iedereen is collegiaal en behulpzaam. Je kunt altijd alles vragen. Als we samenwerken aan een opdracht dan werken je echt als een team en niet als een individu. Ik vind dat Actan goed is in het ondersteunen, begeleiden en ontwikkelen van mensen. Daar wordt veel tijd in gestoken en ze staan open voor alles. Toen ik mijn scriptie had afgerond, wist ik even niet wat ik wilde gaan doen. Mijn collega’s hebben we me toen goed geholpen door me tijd te geven om te ontdekken wat ik eigenlijk wilde doen. Dit hebben we ook met een externe coach gedaan aan de hand van een persoonlijk kleurenprofiel. Dat heeft me ook veel inzicht in mezelf en anderen gegeven. Daar ben ik heel dankbaar voor. In de afgelopen vijf jaar heb ik dan ook enorm veel geleerd. Een van mijn valkuilen was dat ik te krappe planningen maakte en daar heeft mijn coach mij goed bij geholpen om dat te verbeteren.

Welk levensmotto drijft jou in je werk?

“Succes is the sum of small efforts, repeated day in and day out” en “Door samen te werken met anderen leer je veel over jezelf” zijn beide motto’s die goed bij mij passen. Soms als het even tegenzit, moet je een stapje terugzetten. Hierdoor kun je goed zien wat er aan de hand is. En welke actie je kunt doen om een verandering aan te brengen waardoor het wel weer de goede richting in gaat. Door met anderen samen te werken, leer je veel over jezelf en weet je steeds beter welke richting je uit wilt en wat daarvoor nodig is.

Welk nummer heb je afgelopen periode gestreamd, is jouw favoriet en wat zegt dat over jou?

“Stormzy met own it” is dat geweest. Dit nummer vind ik erg leuk doordat drie van mijn favoriete artiesten hierop zingen.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten