Wat is mijn bedrijf waard?

Een waardering van je bedrijf kan om meerdere redenen gewenst zijn. Bijvoorbeeld voorafgaand aan de verkoop of overname van een bedrijf, het verwerven van een financiering bij een investeringsbeslissing, een overdracht of schenking binnen de familie, echtscheidingen, overlijden, conflicten of een juridisch geschil tussen aandeelhouders, uitkopen of aantrekken van aandeelhouders, of simpelweg om inzicht te krijgen in de waarde van jouw bedrijf.

Een bedrijfswaardering helpt ondernemers ook bij het maken van strategische keuzes. Sophista adviseert ondernemers die de waarde van hun onderneming willen maximaliseren en op basis van een gedetailleerde bedrijfswaardering hun strategische keuzes willen maken (value based management).

Een bedrijfswaardering is niet statisch en er spelen veel factoren een rol op de waarde, zoals historische resultaten, toekomstverwachtingen, markttrends, economische omstandigheden, etc. Sophista neemt alle aspecten tot in detail onder de loep. Afhankelijk van de situatie kiezen wij de meest geschikte waarderingsmethodiek, waarbij doorgaans wordt gekeken naar (toekomstige) geldstromen en het risicoprofiel van de onderneming. Vanwege de subjectiviteit van waarderingsmethoden en de interpretatie van jaarrekeningen en overige informatie geven we de waarde van de onderneming of het aandelenpakket in een bandbreedte weer. 

Wat is mijn onderneming waard?

Ben jij benieuwd naar wat je onderneming waard is? Dan ben je bij Sophista aan het juiste adres. Sophista is aangesloten bij het NiRV: het Nederlands Instituut Register Valuators. Het NiRV is de beroepsvereniging waar alle Register Valuators in Nederland zijn aangesloten. Register Valuators zijn specialisten als het gaat om heldere, objectieve waardebepalingen. Binnen Sophista zijn er twee Register Valuators werkzaam. 

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten