Tijdig bijsturen door heldere dashboards

VRAAG: Als ondernemer bevind je je steeds in een andere fase, met andere uitdagingen. Om deze uitdagingen aan te gaan is het belangrijk om optimaal gebruik te maken van de beschikbare data. Hoe zorg je er als ondernemer voor dat de informatievoorziening betrouwbaar, volledig en tijdig is? Hoe monitor jij als ondernemer of je op de juiste weg bent om je strategische doelstellingen te behalen? En hoe formuleer jij de juiste Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s)?

AAN HET WOORD: YASSIR RASSIR

ANTWOORD: Als financieel expert werk ik dagelijks met ondernemers die streven naar groei en succes. Vanuit mijn ervaringen bij jaarrekeningcontroles, samenstelopdrachten en diverse adviestrajecten heb ik veel mogen zien. Eén van de belangrijkste aspecten om groei en succes te bereiken, is het hebben van de juiste informatie en het formuleren van de juiste KPI’s.

De groei van bedrijven brengt vaak complexiteit met zich mee. Het is belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt in jouw bedrijf, zodat je beter kunt plannen en jouw strategische doelstellingen kunt bereiken. Vanuit mijn rol als BI consultant bij Twine ben ik voortdurend bezig om ondernemers te helpen bij dit vraagstuk. Door commerciële, financiële en operationele data te visualiseren in heldere dashboards, kunnen ondernemers monitoren en tijdig bijsturen.

Hierbij is het uiteraard wel essentieel dat de registraties in jouw systemen juist en volledig zijn. Zorg ervoor dat jouw interne beheersingsomgeving zodanig is ingericht dat de kwaliteit van de data verbeterd wordt. Een goed voorbeeld hiervan is de controle van geregistreerde uren door projectmanagers. Met de hedendaagse IT- systemen kunnen deze maatregelen van interne beheersing ook afgedwongen worden.

Verder begrijpen wij dat elk bedrijf uniek is en dat iedere ondernemer zijn eigen specifieke informatiebehoeften heeft. Vanuit Twine focussen wij ons dan ook niet alleen op het visualiseren van de data. Wij interpreteren de resultaten van het dashboard en ondersteunen jou bij het maken van de juiste keuzes. Dit past ook binnen de visie van de Guidon Groep, waarbij wij onze klanten gidsen in de verschillende fases van het ondernemerschap. Onze experts van Twine, Actan en Sophista doen dit samen, als team!

Artikel gepubliceerd in IntoBusiness Alkmaar april 2023.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten