Top 3 Power BI update juli 2023

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door in Power BI. Middels dit maandelijks blog behandelen wij de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maand.

Lijn grafieken update

Al bestaande visuals willen nog wel eens achterwege gelaten worden in updates, maar deze maand is dat niet het geval. De lijngrafiek heeft een fraaie nieuwe look gekregen. Voorheen kon een lijngrafiek alleen maar rechte lijnen tussen de punten tonen. Met de nieuwe update kan de lijn nu ook mooi gerond zijn. Dit dient zich perfect voor tijd gerelateerde data. De eerste afbeelding laat de nieuwe look zien en waar de optie te vinden is. Ook zijn zo gehete leader lines toegevoegd. Uitgebeeld in de tweede afbeelding zijn lijnen te zien die de datapunten verbinden aan de plek waar ze horen in de grafiek.

Nieuwe visuals

Naast verbeteringen in de al bestaande visuals, zijn er ook nieuwe visuals toegevoegd. Een van de nieuw toegevoegde visuals is de drill down map. Power BI heeft al twee verschillende soorten kaarten die gebruikt kunnen worden. Deze zijn echter limiterend in de manier waarop data gevisualiseerd kan worden. Met deze nieuwe toevoeging zijn er meer opties dan ooit voor een kaart. Zo kunnen er bijvoorbeeld donut charts getoond worden boven landen. Ook is het mogelijk om met deze kaart een lasso selectie te maken door met de muis over alle gewilde datapunten te slepen. De foto hieronder laat deze twee features zien.

Power BI service Dataset page

Ook aan de Power BI service kant zijn er updates geweest deze maand. De dataset pagina voor dashboards heeft een vernieuwing gekregen. Vanaf de nieuwe dataset pagina kunnen er nieuwe dashboards worden gemaakt gebaseerd op de dataset, de refresh geschiedenis van de dataset kan hier gevonden worden, en er kan ook handmatig een refresh van de data worden gedaan. Ook is er een uitgebreide weergave van het datamodel met daarin alle tabellen en kolommen. Elke tabel heeft ook een preview van de eerste 500 regels, zodat het inzichtelijk wordt wat voor data er in de tabel zit. Dit is allemaal mogelijk zonder het dashboard en datamodel te hoeven downloaden.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten