Top 3 Power BI update juni 2023

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maand.

Nieuwe card visual

Deze maand is er een nieuwe variant van de normale card visual toegevoegd. Met deze visual kunnen er meerdere KPI’s in een card worden getoond. Dit kon voorheen al met de multi card visual, maar de nieuwe heeft meer en betere opties voor de opmaak, styling en layout. Een zelfde soort look kan ook bereikt worden met meerde normale cards, maar de nieuwe card is een stuk efficiënter met het berekenen van de waardes en heeft meer mogelijkheden tot interactie. Zo is bijvoorbeeld drill through een optie terwijl dat voorheen niet zo was. Hiermee kunnen wij de performance en interactie van onze dahsboards verbeteren.

Data model editing in Power BI service

Met deze nieuwe toevoeging kunnen data modellen in Power BI Service aangepast worden. In de Power BI service kon men voorheen alleen de visuals van het dashboard aanpassen en verplaatsen.

De mogelijkheid om nieuwe visuals toe te voegen was er al, maar dit kon alleen met de data en metingen die al gemaakt waren voordat het dashboard in Power BI Service was gepubliceerd. Wijzigingen konden niet in de Power BI Service aangebracht worden. I.p.v.. downloaden, aanpassen in Power BI Desktop en vervolgens publiceren, kunnen alle wijzigingen nu online aangebracht worden. Dit is efficiënter en zal veel tijd besparen tijdens het door ontwikkelen van onze dashboards.

Power BI Developer mode

Als laatste is er Power BI Developer mode. Wanneer het dashboard wordt opgeslagen als een .pbip in plaats van een .pbix, wordt er een Power BI project van gemaakt. Hiermee is het mogelijk om data source definitions te zien als tekst bestanden. Deze kunnen dan handmatig of automatisch aangepast worden. Daarnaast kan dit gebruikt worden voor Git integratie. Git kan nu gebruikt worden voor source control, versie beheer, en samenwerken aan 1 dashboard met collega’s.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten