Top 3 Power BI update maart 2023

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maand.

Apply all en Clear all

 

Scherm afbeelding van een functionaliteit in Power BI

Als je normaal gesproken meerdere slicers wilt selecteren, passen de visuals het moment aan dat de selectie wordt gemaakt. Met deze nieuwe feature kan deze normale situatie worden aangepast dat de visuals pas aanpassen wanneer er op de “Apply all” knop wordt gedrukt. Als de “Apply all” knop wordt verborgen of verwijderd, gedragen de visuals zich weer zoals normaal.

Naast de “Apply all” knop is er ook een “Clear all” knop toegevoegd. Met deze knop kan je gemakkelijk in een keer alle slicer selecties verwijderen. 

On object interaction

Schermafbeelding van een nieuwe functie in Power BI die gaat over visuals

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers Power BI lastig vinden om te leren en gebruiken. Nieuwe gebruikers zien vaak belangrijke opties over het hoofd, zoals waar data toegevoegd kan worden aan de visuals, de opties voor het hernoemen van assen en titels, en het veranderen van kleuren. Daarnaast verwachten gebruikers vaak dat er een pop up menu tevoorschijn komt wanneer er met de rechtermuisknop op de visual wordt geklikt.

Om gebruikers het leven een stuk makkelijker te maken, is er nu een extra menu toegevoegd die tevoorschijn komt wanneer er op een visual wordt geklikt. In dit menu kan onder andere worden aangepast wat voor data er in de visual staat, wat de kleuren zijn van de visual, en de styling van de tekst.

Visual container improvements

In deze update van Power BI zijn er drie toevoegingen gedaan die gebruikers helpen met het veranderen van de eigenschappen van de container van visuals. Zo is er een opties toegevoegd waarmee je de padding en spacing van de visuals kan aanpassen. Daarnaast kan je nu ook een scheidende lijn toevoegen tussen de visual en de titel van de visual.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het gebruik van data voor de ontwikkeling van jouw onderneming?

Vraag een demo aan

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten