Top 4 Power BI update – maart/april/mei 2024

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen periode.

Matrix data bars 

Het is nu mogelijk om databars toe te voegen bij de rij- en kolomtotalen van matrices. Hierdoor kun je snel de verdeling zien van hoe de matrix op totaal niveau is opgedeeld. Onderstaand een voorbeeld met ook nog kleur formattering. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in het geval van data over de tijd heen, per week, maand of jaar.

Barcode scanner mobile layout 

Er is een belangrijke update geweest voor mensen die de barcode scanner willen gebruiken. Je kan nu het artikel dat je hebt gescand wissen uit de filtering zodat je weer het totaaloverzicht kan bekijken. Door deze feature is het scannen van barcodes met behulp van Power BI nu een goede manier voor detailhandel om overzicht te houden over de producten. Met het scannen kan je nu snel informatie te krijgen over de huidige status en wat in de geschiedenis is gebeurd.

Nieuwe visual 

De nieuwe 100% Stacked Area visual is een grafiek type die nu in de kernvisuals zit van PowerBI. Hiermee kan je makkelijk proporties over de tijd visualiseren. Bijvoorbeeld, het percentage sales per district ten opzichte van de totale sales over de tijd heen geeft een goede weergave van de relatieve prestatie per district.

Lijngrafiek update 

De update voor de lijngrafieken geeft de gebruiker meer vrijheid in het bepalen van de vormgeving van de lijn. In het specifiek kan je nu een array meegeven van de opeenvolgende lengtes van de lijn. Bijvoorbeeld de array van ‘5 5 15 5’ geeft een lijn die eerst 5 lang, 5 transparant, 15 lang, 5 transparant, etc. Dit is weergegeven in de grafiek hieronder.

Benut jij je data optimaal?

Wil je een sparren met één van onze Business Intelligence specialisten over of jij je data optimaal benut?

Of stuur een e-mail naar info@twine.nl. Bellen kan ook, je bereikt ons via nummer 020 653 2100.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten