Transactie op transactie; overnamemarkt draait op volle toeren!

Het zal u niet ontgaan in de kranten. Volop berichten over bedrijfsovernames, fusies en strategische partnerships. Familiebedrijven en ondernemers willen profiteren van gunstige marktontwikkelingen, financieringsvoorwaarden en groeimogelijkheden. Zowel aan koopzijde als aan verkoopzijde staan wij dan ook volop onze opdrachtgevers bij in deze tijden. We trekken intensief met ondernemers op en vieren onze gezamenlijke successen.

 

Zo hebben wij de afgelopen maanden diverse transacties afgerond, waaronder een innovatieve opdrachtgever actief in de metaalverwerkende industrie. Vanwege het financieel strategische vraagstuk uit hoofde van groei werd door ons gezocht naar een investeringspartner. Door de toegepaste dealstructuur van 100% verkopen en gezamenlijk terug investeren heeft onze opdrachtgever de mogelijkheid gecreëerd om samen met de overnamepartij onontgonnen marktpotentieel te verwezenlijken en kansen voor de onderneming verder te benutten.

 

Een dergelijke structurering is vaak onderdeel van een pre-exit strategie waarbij je als ondernemer je bedrijf in twee stappen verkoopt. Deze overnamestrategie is populair bij ondernemers omdat je bij een pre-exit de huidige waarde van de onderneming verzilvert en je je als ondernemer kan richten op de werkzaamheden waar jij de meeste energie van krijgt. Volledige verkoop kan dan gerealiseerd worden wanneer de tijd daar rijp voor is in samenwerking met de overnemende partij.

 

Als afsluiting van deze transactie zijn André en Syske samen met onze opdrachtgever een hapje gaan eten, waarna zij de avond afsloten bij Openluchttheater Caprera. Erg leuk om een intensieve samenwerking op een dergelijke manier af te ronden. We kijken terug op een mooi en uitdagend traject en wensen de ondernemers veel succes met het realiseren van het groeiplan.

 

‘’Caprera is een openluchttheater midden in het bos van Bloemendaal. In de periode mei tot en met september worden daar verschillende voorstellingen gegeven. Wij zijn steunpilaar bij Caprera en vinden het mooi om zo een sponsorbijdrage te leveren aan dit leuke concept.’’

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten