Twine Top 3: Power BI Update Oktober 2022

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maand.

Query performance verbeteringen

Een van de beste nieuwe verbeteringen van deze maand gebeurt achter de schermen. De query performance is een stuk sneller geworden door verbeteringen in de manier waarop tekstkolommen worden geïndexeerd. Wanneer er een query wordt uitgevoerd die zoekt of filtert op tekst, wordt er eerst in de achtergrond een nieuwe index aangemaakt. Met deze index wordt het zoeken een stuk sneller. Deze ontwikkeling werkt het beste op datasets die gebruik maken van veel tekstkolommen.

Ook de Top N filter heeft een facelift gekregen. Door de filter dichter bij de data te laten werken, is de snelheid van het berekenen omhoog gegaan.

Twine power bi update afb 1

Bewerken van relaties

Het maken en aanpassen van relaties tussen tabellen is een van de belangrijkste aspecten van data analyse. Daarom is deze nieuwe feature een goede verandering. Het is nu een stuk makkelijker om relaties aan te passen door middel van het eigenschappen tab. Hierin kan je nu gestroomlijnd alle aspecten van een relatie aanpassen: de twee gelinkte tabellen, de kolommen uit de tabellen waar de link mee is, de kardinaliteit, en de richting van de relatie. Daarnaast kan je nu ook meerdere relaties tegelijkertijd aanpassen. Door de control toets ingedrukt te houden kunnen er meerdere relaties geselecteerd en veranderd worden. Deze twee verbeteringen zorgen voor een betere workflow wanneer er een datamodel gemaakt moet worden.

Twine power bi update afb 2

Omgekeerde stapel volgorde in gestapelde staafdiagrammen

Deze verbetering heeft te maken met de manier waarop gestapelde staafdiagrammen worden gesorteerd. Voorheen kon de manier van sorteren niet worden omgedraaid. In sommige situaties zorgde dit er voor dat de staafdiagram verkeerd om leek te zijn. Nu is het mogelijk om de volgorde om te draaien. De screenshots hieronder laten dit goed zien.Twine power bi update afb 3

Meer update onderwerpen zijn beschikbaar op: Power BI Oktober 2022. Wil jij meer weten over Power BI en wat Twine wat hierin voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Joost van den Bos via joost@twine.nl.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten