Twine Top 3: Update Power BI

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maanden.

 

Canvas zoom

Met canvas zoom is het nu mogelijk om in te zoomen in je rapport. Voor gebruikers van een dashboard kan dit handig zijn om kleine details beter te zien en voor ontwikkelaars helpt het om de styling op pixel niveau beter uit te werken. Het zoomen kan heel makkelijk door rechts onderin het scherm de slider te bewegen of door op het zoompercentage te klikken en een percentage te kiezen. Om terug te gaan naar een beeld van de gehele pagina kun je klikken op de knop ‘Fit to page / Passend op pagina’.

Guidon - Twine Power BI update 1

Bookmark navigator

Bookmarks (Bladwijzers) maken het mogelijk voor de gebruiker om snel met een druk op een knop het rapport op een specifieke manier te filteren en weer te geven. Bookmarks kunnen opgenomen worden in een groep van bij elkaar behorende bookmarks. Voorheen was het zo dat de selectie van een alle andere bookmarks ongedaan maakte. Bij gebruik van meerdere bookmark groepen was dit echter lang niet altijd wenselijk. Microsoft heeft dit aangepast en nu blijft een eerdere selectie van een andere bookmarkgroep actief als er later een selectie wordt gedaan in een andere groep. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een bookmarkgroep hebt voor regio’s en een voor periodes.

Guidon Twine Power BI update 2

Veld parameters

Een interessante nieuwe toevoeging is ‘Veld parameters’. Daarbij is het mogelijk om een parameter op te bouwen bestaande uit meerdere datakolommen of metingen in een specifieke volgorde. Deze parameter kan vervolgens gebruikt worden als ‘placeholder’ in een figuur of tabel. Door de parameter op te nemen in een slicer kan de gebruiker uit een soort legenda zelf kiezen welke dimensie getoond moet worden in het figuur of de tabel. Daar waar voorheen voor elke invalshoek een apart figuur gemaakt moest worden is het met deze functie dus mogelijk om alles in 1 figuur te combineren, wat meer vrijheid geeft in de styling van het dashboard.

Guidon Twine Power BI update 3

 

Wil jij meer weten over Power BI? Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw onderneming. Ik ben te bereiken via joost@twine.nl of 06-278 70 242.

Joost van den Bos

Guidon Groep - Twine - Joost van den Bos

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten