Twine Top 3: Update Power BI

 

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maand. 

 

Power BI Data Storytelling 

Er zijn genoeg situaties te bedenken waarin je de resultaten vanuit Power BI zou willen tonen in een presentatie. Je zou dat natuurlijk kunnen doen door een screenshot te maken van je rapport die je verwerkt in je presentatie. De grote voordelen van Power BI (namelijk altijd de laatste data en interactiviteit) vervallen hiermee echter. Maar Power BI zet nu in op ‘Storytelling’ en maakt het mogelijk en makkelijk om een Power BI rapport te integreren in een PowerPoint presentatie, waarbij de data altijd actueel is en je in de presentatie met filters kunt werken. Hiermee komt statische data tot leven en kun je de bevindingen uit Power BI direct verwerken in het verhaal dat je wilt vertellen. 

Guidon Twine Power BI

Tabellen

Voor het weergeven van tabellen zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd. Zo gaat het laden en scrollen sneller, zijn er diverse verbeteringen voor de opmaak, zijn selecties van rijen beter weergegeven met een indicator aan het begin van de regel, zijn er sneltoetsen voor navigatie en nieuwe voorwaardelijke iconen. Met deze verbeteringen biedt een tabel een nog beter totaalbeeld van je data.

Guidon - Twine - Power BI

Data hub

Voor Premium gebruikers is er nu de ‘Data hub’. Dit is een evolutie van de eerder geïntroduceerde ‘Datasets Hub’. In de Data hub vindt je Power BI datasets en de nieuwe ‘Datamarts’. De Data hub is een centrale plek waarin rapport ontwikkelaars en gebruikers datasets kunnen beheren, ontdekken en hergebruiken. Dit geeft niet-technische gebruikers de mogelijkheid om datasets te verkennen en te bewerken zonder tussenkomst van data-beheerders. De data kan vervolgens gebruikt worden in alle werkruimtes, wat het hergebruik van data bevordert.

Guidon - Twine - Power BI

Wil jij meer weten over Power BI? Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw onderneming. Ik ben te bereiken via joost@twine.nl of 06-278 70 242.

Joost van den Bos

Guidon Groep - Twine - Joost van den Bos

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten