Twine Top 3: Update Power BI

 

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maand.

Verbeterde voorwaardelijke opmaak van gegevenslabels

In Power BI kan de opmaak van gegevenslabels afhankelijk worden gemaakt van de waarde van dat gegeven. Zo kan een getal boven een norm groen worden weergegeven en een getal onder een norm rood. Tot nu toe kon dat echter alleen worden bepaald op basis van de totale waarde van het betreffende veld, bijvoorbeeld een jaartotaal, maar niet op basis van de individuele gegevenspunten, bijvoorbeeld het getal van een maand. Daardoor werd er qua opmaak en kleur geen onderscheid gemaakt tussen deze gegevenspunten.

Met de update van deze maand is dit onderscheid alsnog aangebracht. Dat betekent bijvoorbeeld dat je de kosten die in een maand hoger dat de begroting liggen een rode kleur kan geven en in maanden die lager dan de begroting liggen een groene kleur. Hiermee kan een grafiek nog beter aansluiten bij de beleving van de gebruiker.

Meer Power Query-connectors

Op de Lijst van alle Power Query-connectors is een volledig overzicht te zien van een platform waarvoor Power Query connectors beschikbaar zijn. Het is relatief eenvoudig om data van uit deze omgevingen via Power Query te koppelen met Power BI.

Verbetering van de DAX editor

Bij het bouwen van Power BI dashboards wordt veel gebruik gemaakt van formules in de DAX programmeertaal, waarmee de grafieken en gegevens op maat worden weergegeven, naar de wens van de klant.

Bij het opbouwen van DAX formules wordt in veel gevallen automatisch de DAX editor geactiveerd, als soort spellingscontrole van de formule. Continu wordt er door Microsoft aan gewerkt om deze hulpfunctie beter te laten werken, waardoor het leven van Power BI ontwikkelaars steeds een beetje wordt vergemakkelijkt.

Meer update onderwerpen zijn beschikbaar op: Power BI August 2022. Wil jij meer weten over Power BI en wat Twine wat hierin voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Joost van den Bos via joost@twine.nl.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten