Twine Top 3: Update Power BI

 

Microsoft voert voortdurend verbeteringen door aan Power BI. Hierbij behandelen we de meest interessante toevoegingen van de afgelopen maand.

Hiërarchische as in grafiek

Een van de verbeteringen die doorgevoerd zijn in september is dat het nu mogelijk is om automatisch meerdere variabelen te combineren op de x-as. Dit is vooral handig als je categorieën met subcategorieën wilt weergeven of als je bijvoorbeeld de data op maandniveau wilt tonen voor meerdere jaren. Na het slepen van de velden naar het x-as-invoervak zorgt Power BI ervoor dat de as direct goed getoond wordt. Voorheen was dit alleen vrij omslachtig zo te maken met een aantal handmatige stappen.

Twine Power BI Top 3 updates sep

Externe toegang tot datasets

Om het delen van datasets met externe partijen makkelijker te maken heeft Microsoft in de Power BI Service een nieuwe functie geïmplementeerd die ze ‘Cross-Tenant Dataset Sharing’ noemen. Hiermee kun je externe gebruikers zoals partners, klanten, leveranciers of consultants toegang geven tot de datasets die jij met hen wilt delen. Zij kunnen met de data aan de slag door deze te analyseren of te verwerken in dashboards. Met deze optie houdt je het beheer van de data in eigen hand, maar geef je externe gebruikers de mogelijkheid om in hun eigen omgeving met de data te werken. Zo vergroot je de mogelijkheden voor samenwerken en het behalen van waarde uit je data.

De beveiliging is van groot belang. De data kan alleen gedeeld worden met personen die zijn toegevoegd als gastgebruiker in de tenant van de organisatie in Azure. In Power BI heeft de beheerder de mogelijkheid om extern delen niet toe te staan of alleen door specifieke gebruikers toe te staan. Om een dataset daadwerkelijk extern te delen moet deze optie geactiveerd worden in de instellingen van de dataset.

Automatisch rapporten genereren

Het is nu mogelijk om automatisch rapporten te generen voor de meeste datasets die je in Power BI Service hebt staan. Dit is een mooie optie als je snel en visueel de data wilt verkennen. Ook kan het handig zijn om deze functie te gebruiken om snel te starten met het creëren van een eigen rapport. Je kunt een rapport automatisch genereren via de ‘Create’ pagina en door daar een bestaande dataset te selecteren. Ook is het mogelijk om dit te doen via de Datahub.

Twine top 3 update power bi

Twine top 3 update power bi

Meer update onderwerpen zijn beschikbaar op: Power BI September 2022. Wil jij meer weten over Power BI en wat Twine wat hierin voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Joost van den Bos via joost@twine.nl.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten