Twine Top 3: Update Power BI

De ontwikkelingen bij Power BI staan niet stil, de afgelopen maanden zijn er weer een hoop nieuwe features toegevoegd. Joost van den Bos vertelt jou graag onze Twine top 3:

 

Nieuwe opmaak opties voor mobiele layout

Mocht je de mogelijkheid willen hebben om snel op je smartphone de belangrijkste indicatoren van je dashboard in te zien, dan kun je dat doen door een mobiele layout aan te maken en de Power BI app op je telefoon te installeren. Sinds de Power BI update van februari zijn er meer mogelijkheden voor de opmaak van je figuren en de gekozen opmaak wordt alleen doorgevoerd op de mobiele layout. Dit geeft je meer flexibiliteit om het dashboard voor op je smartphone te stylen zoals jij dat wilt.

Guidon - Twine Top 3, I

 

Doelen stellen met Power BI Goals

Het is met Power BI mogelijk specifieke doelen voor je organisatie te definiëren. Dit kunnen bijvoorbeeld verkoop targets zijn of operationele of financiële indicatoren. Doelen kunnen aan meerdere personen binnen de organisatie worden toegewezen. Het is nu nog makkelijker hiermee te werken door een diepe integratie met Teams zodat men direct op de hoogte gehouden wordt van het behalen of bijwerken van doelen. Vanuit Teams klik je ook snel door naar de betreffende doelen in Power BI.

 

Visuele updates

Microsoft heeft het opmaakscherm in Power BI onder handen genomen waardoor de vele opmaak opties nu overzichtelijker zijn weergegeven. Daarnaast zijn ook diverse visuals bijgewerkt met nieuwe stylingsmogelijkheden. Zo kun je in lijngrafieken nu ook foutmarges weergeven en zijn er meer opties voor het stijlen van meters. Ook gaaf is de mogelijkheid van het weergeven van taartdiagrammen in Azure Maps.

Guidon - Twine Top 3

Alle updates eens doorlezen? Klik op de link en ontdek alle updates van het eerste kwartaal.

Wil jij meer weten over Power BI? Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw onderneming. Je kunt mij bereiken via joost@twine.nl of 06-278 70 242.

Joost van den Bos

Guidon Groep - Twine - Joost van den Bos

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten