Vertaal jouw strategie naar meetbare resultaten

Van strategie, naar KPI, naar overzicht en inzicht – wij helpen je met het inzichtelijk krijgen van de juiste gegevens in heldere dashboards. Jouw gevoel voor ondernemen, maakt dat je onderneming een succes is. Maar hoe fijn zou het zijn als je niet alleen op je onderbuikgevoel hoeft te vertrouwen, maar ondersteund wordt door actuele en relevante data? Daar helpen wij je bij!

We gaan hier wat dieper in op de stappen die we zetten om jouw data voor je te laten werken.

Strategie vertalen naar KPI’s

Je strategie is helder maar hoe vertaal je die naar de meetbare resultaten die jou helpen jouw strategie ook te realiseren.  Waarschijnlijk heb je bij de vertaling van jouw strategie naar concrete plannen nog niet direct gedacht aan een dashboard.  

Toch kan het definiëren van de juiste kritische prestatie indicatoren (KPI’S) jou helpen om de realisatie van jouw strategie waar te maken. Samen denken we na over een aantal indicatoren die bepalen of je op de juiste weg bent.  We zoeken naar de bijpassende data en visualiseren die in een overzichtelijke dashboard en spreken die met je door. 

Je strategie wordt meetbaar. Op die manier heb jij continu inzicht in de realisatie van jouw doelen en weet je tijdig of je bij moet sturen. 

 

Ik praat graag met jou door over hoe jij je strategie kan vertalen naar passende KPI’s en hoe jouw data kan helpen je strategie te realiseren.

Maarten van Duijn, partner

Aan de slag met mijn data: de eerste stappen

Je bent ervan overtuigd dat je meer zou kunnen doen met de data van jouw bedrijf.  Maar waar begin je? Samen met de experts van Twine zetten we de eerste stappen.  We beginnen eenvoudig met de beschikbare data en bouwen in korte tijd jouw eerste dashboard.  Tegelijkertijd houden we jouw lange termijn wensen voor ogen.  Op die manier kunnen we in een latere fase eenvoudig nieuwe inzichten toevoegen.  

We onderzoeken op welke wijze we jouw data kunnen koppelen aan een eerste versie van het dashboard.  Veel koppelingen hebben we de afgelopen jaren al gerealiseerd en anders bouwen wij die.  Nadat we de eerste versie gebouwd hebben gaan we samen aan de slag met de inzichten die volgen uit dit dashboard.  Op basis van jouw wensen bouwen we door. 

Ik kijk graag samen met je waar jij de eerste stappen kan zetten met jouw data.

Joost van den Bos , BI-adviseur bij Twine

Op welke manier helpt het dashboard om betere beslissingen te nemen

Onderweg in de auto kijk je regelmatig op je dashboard.  Ga je niet te langzaam of juist te hard. Maar ook tijdens het sporten geeft jouw smartwatch je de juiste inzichten om een goede prestatie neer te zetten. Zo is het ook in jouw bedrijf. Een visuele weergave van jouw data in een dashboard kan jou helpen op tijd de juiste beslissing te nemen.  Je weet in één oogopslag waar het goed gaat, maar ook waar je bij moet sturen.  Op die manier ben je in staat om je planning te optimaliseren, betere investeringsbeslissingen te nemen en risico’s te beheersen. 

Het allerbelangrijkste is daarbij het gesprek over de resultaten.  Daarom maken wij niet alleen het dashboard maar spreken we op periodieke basis af.  We spreken de opvallende zaken met je door en zetten onze kennis in om jouw bedrijf verder te helpen.

“Ik help je graag aan een dashboard dat jou kan helpen de juiste beslissingen te nemen.

Yassir Rassir, BI-adviseur

Welke data moet ik verzamelen om mijn bedrijf te sturen 

Je bent overtuigd dat jouw data je kan helpen je bedrijf beter te sturen.  Maar welke data heb je hier nu precies voor nodig? Gaat het daarbij alleen om de data waar je al over beschikt of moet je ook nog data verzamelen. 

Op basis van de belangrijkste prestatie indicatoren die we samen definiëren helpen we je de passende data te verzamelen.  Vaak is die al ergens beschikbaar in één van de applicaties die je gebruikt.  Anders zoeken we naar mogelijkheden om die date eenvoudig vast te leggen. Onze nadruk ligt daarbij op de operationele data.  Die data zegt het meest over de processen in jouw bedrijf en zijn een belangrijke voorspeller van de toekomstige resultaten.

Ik praat graag met jou door over hoe jouw data kan helpen je strategie te realiseren.

Maarten van Duijn , partner 

De kracht van Microsoft Power BI

Wat is nu de kracht van het Microsoft Power BI platform. Het Power BI platform stelt jou in staat om verschillende databronnen te verzamelen en te combineren in één dashboard.   Power BI integreert naadloos in de Microsoft 365 omgeving en is daarmee eenvoudig toegankelijk.   De gebruikersinterface is eenvoudig gemaakt en herkenbaar als je vaker met de Microsoft Producten hebt gewerkt.  PowerBI start met jouw belangrijkste KPI’s maar geeft je ook de mogelijkheid om door te zoomen op de onderliggende details.  Daarmee is het een krachtige analyse tool. 

Ik raak niet snel uitgepraat over de kracht van het platform Micorsoft Power BI en praat daar graag met je over door.

Desley Nijssen, Junior Data Analist bij Twine

Een kleine greep uit de uitgebreide mogelijkheden...

De mogelijkheden om met jouw data effectief je onderneming te leiden en bij te sturen zijn eindeloos. Om je alvast een idee te geven van wat er zoal mogelijk is, zie je hieronder wat voorbeelden. Van een voorspelling tot een terugblik, van een overall beeld tot een gedetailleerd overzicht van al je activiteiten en inkomsten. 

Wat als analyse
Een overzichtelijke wat als analyse voegen we in een handomdraai toe aan je dashboards.
Financieel overzicht
In één oogopslag zie jij al de voor jou belangrijke financiële gegevens.
Zo gedetailleerd als jij wilt
Voor een horecaondernemer is de bezettingsgraad een belangrijke KPI. We zetten alles wat je erover wilt weten in één overzicht.
Vorige slide
Volgende slide

Onze specialisten weten niet alleen veel over het inzichtelijk maken van jouw data en hoe je jouw data in jouw voordeel laat werken, ze praten er ook graag over. Wil je eens met één van hen sparren? Neem dan snel contact op.

Plan direct een afspraak in via de button hieronder.

Bellen naar 020-653 2100 of een mailtje sturen naar info@twine.nl kan natuurlijk ook.

Benieuwd hoe we jouw strategie vertalen naar meetbare resultaten?

We maken graag kennis en laten jou dan meteen de mogelijkheden zien.

Pak je agenda en plan direct een afspraak in met één van onze specialisten wanneer het jou uitkomt.

Of bel met team Twine via telefoonnummer 020-6532100
Stuur je liever een mailtje, doe dat dan naar info@twine.nl.

Joost van den Bos
BI adviseur

Maarten van Duijn
Partner 

Yassir Rassir
BI adviseur

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten