Update Power BI Maart: Twan’s top 3

De update van Power BI voor maart is alweer beschikbaar. Hierbij Twan’s top 3 uit deze update.

Ondersteuning Windows 7 

De ondersteuning van Power BI desktop voor Windows 7 is gestopt sinds 31 januari 2021. Dit betekent dat als je wilt meegaan in alle updates die Power BI maandelijks krijgt, je gebruik zal moeten maken van Windows 8.1 of hoger. 

Calculate filter 

De update zorgt ervoor dat het gebruik van de DAX formule Calculate een stuk eenvoudiger wordt. Je kunt vanaf heden gebruik maken van functies OR(||) en AND (&&). Dit zorgt ervoor dat berekeningen een stuk eenvoudiger en korter kunnen. Deze functie wordt vaak gebruikt voor het berekenen van specifieke informatie.  

Data-model view

Een update in de weergave van het data model.  Er zijn wat veranderingen doorgevoerd in hoe relaties worden weergegeven in het overzicht. Dit moet ervoor gaan zorgen dat het eenvoudiger is om je model te lezen en in te zien. 

Dit zijn de door mij uitgelichte updates van deze maand. De volledige update kun je nalezen op https://powerbi.microsoft.com/en-us/blog/power-bi-march-2021-feature-summary/

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten