Voldoet uw kantoorpand al aan de label C-verplichting?

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden verplicht minimaal energielabel C hebben. Dat heeft het kabinet eerder dit jaar besloten in het Bouwbesluit 2021. Energielabel C houdt in dat u per jaar maximaal 225 kWh per m2 aan fossiele brandstoffen mag gebruiken.

Op deze verplichting bestaan enkele uitzonderingen. Zo geldt de verplichting onder meer niet voor kantoren met een gebruiksoppervlakte van minder dan 100 m2, monumentale panden of kantoorgebouwen die niet langer dan twee jaar in gebruik zijn. Er bestaan nog meer uitzonderingen. Of de label C-verplichting per 1 januari 2023 voor uw kantoor geldt, kunt u vinden op de website van de RVO.

Hoe realiseert u energielabel C? Heeft uw kantoorpand al een energielabel A, B of C, maar wilt u verder optimaliseren? Heeft u aanvullende investeringen nodig om uw kantoorpand te verduurzamen? In diverse gevallen zijn er fiscale voordelen te behalen en/of zijn er subsidiemogelijkheden. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten