Wat is het DNA van jouw onderneming?

Mike Groot is controleleider/ relatiebeheerder bij Actan adviseurs & accountants – onderdeel van Guidon Groep – in Alkmaar, waar hij ondernemers bijstaat met advies over uiteenlopende financiële vraagstukken. In de expertbijdrage van de Into Business Alkmaar, uitgave april 2022, heeft hij het over “Wat is het DNA van jouw onderneming?”.

 

VRAAG: Wat is het DNA van jouw organisatie?

 

Een accountant komt bij veel bedrijven over de vloer en heeft vanuit zijn rol intensief contact met veel verschillende ondernemers. Bedrijven verschillen in meerdere opzichten zoveel van elkaar, dat ieder bedrijf uniek is. Deze bedrijven hebben ieder een eigen DNA met eigen kernwaarden. Hoe speelt een accountants- en advieskantoor hier op in? Is het advies over financiële vraagstukken afhankelijk van het DNA en de kernwaarden van een bedrijf? Of beïnvloedt het DNA van het adviserende kantoor het advies dat wordt gegeven?

 

ANTWOORD MIKE GROOT

 

Het verhaal van de ondernemer is te vergelijken met een reis waar je iedere keer nieuwe uitdagingen tegenkomt. Als ondernemer bevind je je immers steeds in een andere fase. Kijk alleen al naar de rapportages en interviews met de ondernemers die in dit blad staan. Ik heb in de vorige edities inspirerende verhalen gelezen over helden en mentoren van ondernemers die dat nu ook weer zijn voor de volgende generatie. Maar ook verhalen over innovatie en duurzame oplossingen die bijdragen aan een betere wereld.

Elke dag weer ben ik onderdeel van de ondernemersverhalen van mijn klanten. Deze verhalen inspireren mij en maakt dat ik gemotiveerd word om het beste uit mijzelf te halen en met passend advies de ondernemer bij te staan in de reis die hij maakt. Zo ben ik in de praktijk de ene dag bezig met de jaarrekeningcontrole bij een middelgrote onderneming, de andere dag zet ik deze kennis weer in bij een kleinere onderneming om deze organisatie op het gebied van interne beheersing juist op dat niveau te krijgen. Omdat wij veel met familiebedrijven werken, komt bedrijfsopvolging regelmatig voor. Dan is het schakelen tussen de verschillende vraagstukken die spelen. De nieuwe generatie richt zich op het vernieuwen van het bedrijf, waar de oude generatie behoefte heeft aan advies over estate planning.

Aangezien ieder verhaal en iedere onderneming anders is, is maatwerk altijd vereist. Afhankelijk van waar de ondernemer op de levenslijn staat en waar het vraagstuk over gaat, zetten we de dienstverlening van Actan, Sophista of Twine (onderdeel van Guidon Groep) in.

Bij de Guidon Groep zijn we één team die gefocust is op het gidsen van onze klanten. Wij zijn de gids die jou als ondernemer helpt om de volgende stap te zetten tijdens de ondernemersreis. Wij helpen in verschillende fases van het ondernemerschap: bij de start, de groei, de verdere uitbouw, de overdracht of verkoop en bij de organisatie van het vermogensbeheer. Van oprichting tot overdracht. Wij zijn je gids. Dat zit in óns DNA.

 

Deze expertbijdrage is gepubliceerd in de INTO Business Alkmaar, uitgave april 2022.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten