Welke werkelijkheid gaat er schuil achter het gemiddelde?

Het Financieel Dagblad kopte afgelopen week: “Historische krimp van 3,8% als meevaller”.

Meer dan ooit is het belangrijk om te kijken welke werkelijkheid schuil gaat achter dit gemiddelde. Eerlijk gezegd, niet veel van onze klanten zitten op deze gemiddelde krimp. We zien enerzijds klanten die een bijzonder goed jaar hebben gehad en anderzijds klanten in sectoren die zwaar zijn getroffen. Met name bij deze laatste groep zijn de tegenvallers groot. Waar andere sectoren open blijven binnen de maatregelen, betalen zij de prijs omdat ze hun bedrijf hebben moeten sluiten. Je begrijpt dat we dan niet spreken over een krimp van 3,8%. De bijdrage van de horeca aan onze economie was bijvoorbeeld 41% lager dan een jaar eerder.

Eerder dit jaar, maar zeker ook nu we de balans opmaken over 2020, zien we gevolgen van de corona-maatregelen voor ondernemers, onze klanten. En, natuurlijk zijn er steun-maatregelen vanuit de overheid. We zien nu echter duidelijk hoe het vermogen is afgenomen en de schulden toegenomen.

We hopen van harte dat het mogelijk is om de corona-maatregelen snel te versoepelen waardoor onze klanten hun bedrijf weer kunnen openen. Nu, maar ook straks is het van groot belang dat we hen blijven steunen!

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten