Wettelijk minimumloon en minimumjeugdloon stijgen per 1 juli

Per 1 juli aanstaande zal het wettelijk minimumloon stijgen met 1,81%. Daarmee komt het minimumloon per maand uit op € 1.756,20.

Wat betekent dit?

Annet de Vries, Manager Loonverwerking en Advies bij Actan, legt uit wat dit voor jou betekent: “Het minimumloon geldt voor werknemers van 21 jaar en ouder en wordt jaarlijks op 1 januari en 1 juli aangepast aan de cao-lonen. Het minimumloon geldt bij een volledige werkweek. Hoeveel uur dit per week is, verschilt per branche. Dit kan 40 uur zijn, maar sommige branches hanteren een kortere werkweek van bijvoorbeeld 38 of 36 uur. Ook de minimumjeugdlonen stijgen per 1 juli aanstaande. De minimumjeugdlonen bedragen een vast percentage dat afgeleid is van het minimumloon en stijgen dus ook met 1,81%. Onderstaande tabel geeft voor elke leeftijd een weergave van het per 1 juli 2022 geldende wettelijk minimumloon. Voor onze klanten leggen we dit vast in de loonadministratie, waardoor werknemers vanaf juli meer salaris ontvangen”.

 

Guidon - Actan minimumlonen

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten