Wij stellen aan je voor: Annemiek Roodenrijs

In onze rubriek “Wij stellen aan je voor…” vertellen wij graag iets meer over de mensen achter de Guidon Groep. Deze gidsen zijn voor of achter de schermen dagelijks bezig om de ondernemers te helpen bij hun ondernemersreis. Deze week onze HR-adviseur Annemiek Roodenrijs.

 

Wie ben je en wat doe je binnen de Guidon Groep? 

Mijn naam is Annemiek Roodenrijs en ben nu bijna 3 jaar werkzaam als HR-adviseur binnen de groep.

 

Wat is je ochtendroutine voordat je achter je bureau schuift? 

Ik ben meer een avondmens, dus bij het afgaan van de wekker moet ik wel altijd even schakelen. Als ik mijn jongste naar school heb gebracht, rijd ik door naar kantoor of schuif thuis achter mijn bureau. Maar het liefste werk ik op kantoor, omdat ik het veel fijner vind om persoonlijk contact met mijn collega’s of externen te hebben.

 

Wist je altijd al dat je dit werk wilde gaan doen? 

Toen ik ging studeren, koos ik in eerste instantie voor een algemene opleiding (Business management). Ik vond dat destijds te breed en zocht naar meer verdieping. Ik heb er 2 jaar ‘verspild’, maar wel een hele leuke tijd gehad. Geboren en getogen in Amsterdam, dus als student kende ik als geen ander de weg in de stad! Daarna heb ik Human Resource Management in 4 jaar afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Toen wist ik wel dat dit de richting was waarin ik wilde gaan werken.

 

Wat doet in jouw ogen een goede gids? 

Als HR-adviseur ben je gids op allerlei gebied. Je bent o.a. coach, bemiddelaar, intermediair, informatiepunt en regelaar. Samen met leidinggevenden en coaches zorgen we voor een omgeving waarin competenties en talenten volledig tot hun recht komen. Zit je niet goed in je vel, heb je ergens hulp bij nodig, dan gaan we kijken hoe we je kunnen helpen. Of wil je een opleiding volgen, maar je weet niet welke het beste past? Ook dan kijken we graag mee. Ik vind persoonlijk contact belangrijk en denk graag met iedereen mee in ieders persoonlijke reis: die van de eigen ontwikkeling en carrière.

 

Waar haal jij voldoening uit in je werk en wat is de impact hiervan op anderen? 

Voor mij is het essentieel dat mijn collega’s doen waar ze goed in zijn èn er energie van krijgen. Ik krijg pas echt voldoening als je met een goed gevoel je werkdag af kunt sluiten. Dat klinkt misschien een beetje zijig, maar ik vind het hebben van werkgeluk heel belangrijk en bepalend voor de sfeer in een organisatie. Mijn collega Annet de Vries gaf eens een inspirerende sessie over duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Gezondheid en vitaliteit, loopbaan en competenties, mobiliteit en wendbaarheid, een goede balans in werk en privé, motivatie en betrokkenheid zijn daarbij bepalend.

 

Wat maakt het werken binnen de Guidon Groep aantrekkelijk? 

We zijn altijd bereid elkaar te helpen, te zoeken naar oplossingen en weten elkaar te inspireren. Wij denken niet in problemen en zijn dus vaak creatief! Daarnaast vind ik het feit dat veel collega’s sportief zijn heel leuk. Fietsen of hardlopen voor een goed doel of gewoon lekker even naar buiten tussen de middag.  Ook het jaarlijkse ski-uitje met een aantal collega’s is iets waar ik nu al naar uitkijk! Ook al ben ik geen goede skiër .

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten