Wij stellen aan je voor… Marc Baartman

In onze rubriek “Wij stellen aan je voor…” vertellen wij graag iets meer over de mensen achter de Guidon Groep. Deze gidsen zijn voor of achter de schermen dagelijks bezig om de ondernemers te helpen bij hun ondernemersreis. Deze week Marc Baartman, analist corporate finance bij Sophista.

 

Wie ben je en wat doe je binnen de Guidon Groep? 

Leuk dat je mijn verhaal leest! Ik ben Marc Baartman. Mijn eerste kennismaking met de Guidon Groep heeft november 2018 plaatsgevonden. Na een stage en een korte periode naast mijn studie werkzaam te zijn geweest op de financiële administratie heb ik in het voorjaar van 2020 mijn afstudeerscriptie geschreven bij Sophista fusies & overnames, onderdeel van de Guidon Groep. In deze periode heb ik kennis gemaakt met het team en de diversiteit aan projecten die wij uitvoeren. Na deze periode wilde ik graag nog meer leren over dit vak en ben ik, met succes, hier blijven werken in de veelzijdige functie als Analist Corporate Finance. 

 

Wat is je ochtendroutine voordat je achter je bureau schuift? 

Ik neem in de ochtend graag een momentje van rust en bezinning voordat mijn werkdag begint. Tijdens de autorit kan ik altijd erg genieten van de rustige en uitgestrekte omgeving langs de A9 richting Alkmaar en op z’n tijd van een mooie zonsopkomst. Eenmaal op kantoor maak ik ‘een rondje langs de velden’ en begin ik met een lekker bakje koffie. 

 

Wist je altijd al dat je dit werk wilde gaan doen? 

Eigenlijk heb ik altijd al interesse gehad in cijfers en het leggen van verbanden. Spelletjes met cijfers speelde ik al vroeg en tegenwoordig doe ik dit nog steeds graag met mijn vriendin, familie of vrienden. Vanaf de middelbare school merkte ik dat cijfers, de werking en ontwikkeling van de economie en klantgericht werk doen mijn passie hebben. In de jaren daarna heb ik mijn blik verbreed en gemerkt dat ik nieuwsgierig ben naar ondernemen en ondernemers. Ik luister graag naar de passie van eenieder, binnen welke functie of binnen welk bedrijf je ook werkzaam bent. Deze interesses heb ik kunnen combineren in mijn functie als Analist en in de projecten die wij mogen uitvoeren. 

 

Wat doet in jouw ogen een goede gids? 

Een goede gids leidt zijn gasten naar de mooiste bestemmingen en geeft ze zelf ook ruimte om te exploreren. Als het goed is, geeft een gids je dan ook de ruimte om je eigen beeld en mening over een bepaalde locatie of omgeving te vormen. Daarnaast is een gids flexibel maar doelgericht, hij zal je namelijk naar bepaalde locaties leiden en flexibel meebewegen met de interesses van de personen die hij begeleidt. 

 

Waar haal jij voldoening uit in je werk en wat is de impact hiervan op anderen? 

Ik streef naar hoge kwaliteit in mijn werk. Als een project goed is afgerond en ik er zelf ook nog van heb geleerd, haal ik daar energie uit! In onze werkzaamheden zal niet ieder traject even soepel verlopen en kan er teleurstelling optreden. Door de juiste strategiebepaling en het steken van energie in dergelijke trajecten weten we dit vaak om te buigen en alsnog een succesvolle uitkomst te behalen. Ook daar krijg ik voldoening van. Daarnaast is persoonlijke ontwikkeling voor mij heel erg belangrijk. Ik wil graag mijn kennis vergroten en nieuwe inzichten opdoen. Ik hoop dat ik met mijn inzet en kritische blik anderen energie kan geven en we samen naar een optimale en vriendelijke dienstverlening kunnen streven. 

 

Wat maakt het werken binnen de Guidon Groep aantrekkelijk? 

De diversiteit aan opdrachten en complexiteit die hierbij komt kijken, is voor mij toch wel de belangrijkste factor. Ook de projectaanpak vind ik heel prettig. In overleg met de klant en het projectteam wordt de strategie bepaald. In het team is er ruimte voor ontwikkeling en er is veel kennis in huis, zo leren we van elkaar. Daarnaast is het teamgevoel heel belangrijk, dit blijkt wel uit de gezelligheid tijdens de (heerlijke) lunch en de bruisende bedrijfsactiviteiten.  

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten