Wij stellen aan je voor: Michiel Bosma

In onze rubriek “Wij stellen aan je voor…” vertellen wij graag iets meer over de mensen achter de Guidon Groep. Deze gidsen zijn voor of achter de schermen dagelijks bezig om de ondernemers te helpen bij hun ondernemersreis. Deze week onze Jr. Assistent Accountant Michiel Bosma.

 

Wie ben je en wat doe je binnen de Guidon Groep?

Mijn naam is Michiel Bosma en ik ben sinds juli 2020 werkzaam in de functie van junior-assistent accountant bij Guidon Groep. De kern van mijn werkzaamheden ligt bij het controleren van de jaarrekeningen van diverse klanten, maar het samenstellen van jaarrekeningen en administraties verwerken behoren ook tot mijn takenpakket.

 

Wat is je ochtendroutine voordat je achter je bureau schuift?

De wekker gaat meestal tussen 6:30 en 7:00 uur waarna ik een douche neem. Verder neem ik altijd een ontbijtje in de vorm van twee broodjes of een stuk fruit om vervolgens met de bus naar kantoor Hoofddorp of de klant te gaan. Eenmaal op kantoor schenk ik altijd een glas water in om vervolgens tussen 8:15-8:30 achter mijn bureau aan te schuiven.

 

Wist je altijd al dat je dit werk wilde gaan doen?

Nee eigenlijk niet. Ik heb eerst twee jaar lang commerciële economie gestudeerd voordat ik de switch maakte naar accountancy. Tijdens mijn twee jaar CE besefte ik dat werken met cijfers meer mijn interesse genoot dan marketing en sales. Derhalve ben ik overgestapt naar de opleiding accountancy. Na mijn meewerkstage bij Actan in het 3e jaar wist ik dat de audit kant van de accountancy mij de meeste voldoening gaf en heb ik ervoor gekozen om hierin verder te gaan.

 

Wat doet in jouw ogen een goede gids?

Een goede gids leidt jou op je reis van begin tot eind. Een goede gids heeft deels al een route uitgestippeld en helpt in samenspraak met jou, je verder op weg in jouw ondernemingsreis. Hij/zij wijst je de weg en attendeert jou ondertussen op risico’s en kansen die jezelf nog niet had gezien. Daarnaast weet de gids wat jij nodig hebt en zal deze altijd voor je klaar staan.

 

Waar haal jij voldoening uit in je werk en wat is de impact hiervan op anderen?

Ik haal voldoening uit mijn werk wanneer ik een controle succesvol heb afgerond met het hele controleteam. Het geeft mij voldoening wanneer ik, samen met de rest van het controleteam, veel tijd en energie hebt gestopt in de controle met het doel om ervoor te zorgen dat de lezers van de jaarrekening hierop kunnen vertrouwen en dit doel ook behaald is.

 

Wat maakt het werken binnen de Guidon Groep aantrekkelijk?

Binnen de Guidon Groep hebben wij vele uitdagende, leuke en diverse klanten. Wat het werken aantrekkelijk maakt. Tel hierbij de mogelijkheden op die je krijgt om je als werknemer door te ontwikkelen en de vele verantwoordelijkheden die je krijgt met een goede begeleiding en je weet bijna al waarom het zo aantrekkelijk is. Maar deze combinatie is niet compleet zonder het team binnen de Guidon Groep. Het team bestaat uit gezellige collega’s die ook van aanpoten weten, waardoor je binnen het werk goed kan samenwerken en buiten het werk gezellige sociale activiteiten samen doen.

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten