Wij stellen aan je voor: Samantha Koolhaas

In onze rubriek “Wij stellen aan u voor…” vertellen wij graag iets meer over de mensen achter de Guidon Groep. Deze gidsen zijn voor of achter de schermen dagelijks bezig om de ondernemers te helpen bij hun ondernemersreis. Deze week relatiebeheerder Samantha Koolhaas.

 

Wie ben je en wat doe je binnen de Guidon Groep?

Mijn naam is Samantha Koolhaas en ik ben relatiebeheerder op de accountantsafdeling. Dit houdt in dat ik voor diverse klanten het eerste aanspreekpunt ben, een soort financiële dokter eigenlijk.

 

Wat is je ochtendroutine voordat je achter je bureau schuift?

Als ik een dag op kantoor werk, staat de wekker al om 05.00uur, omdat ik nog een flink stuk moet rijden vanuit de Betuwe. Gelukkig heb ik daar geen moeite mee, want zodra ik wakker ben, sta ik aan. Ik ontbijt dan op kantoor.

 

Wist je altijd al dat je dit werk wilde gaan doen?

Nee, als klein meisje wilde ik altijd schooljuf worden. Alleen toen ik daarmee begon, kwam ik er achter dat juf niet helemaal mijn ding was. Toen ik daarmee stopte heb ik in eerste instantie geen moment aan accountancy gedacht. Ik dacht zelfs dat accountancy saai was. Gelukkig ben ik er op tijd achter gekomen dat het absoluut niet saai is. In tegendeel juist!

 

Wat doet in jouw ogen een goede gids?

Tijdens het reizen zorgt een goede gids er voor dat de meest bijzondere plekken worden bezocht en dat je dingen te weten komt die je nog niet wist. Gedurende de reis begeleidt de gids je van de ene plek naar de andere plek, zodat je ultiem van de reis kunt genieten. Dit is natuurlijk ook toepasbaar binnen ons werk. In mijn ogen zorgt een goede gids er voor dat de ondernemers worden voorzien van de juiste begeleiding in hun huidige fase, zodat de ondernemer zich volledig kan focussen op zijn werk. Daarbij kun je van een goede gids verwachten dat je een seintje krijgt als iets aandacht behoeft.

 

Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?

Ik krijg het meeste energie van de onverwachte werkzaamheden of degene met een deadline op korte termijn. Dat laatste moet ook weer niet te vaak gebeuren, dan kan ik thuis niet meer ontspannen, maar vaak werk ik onder druk het beste.

 

Wat maakt het werken binnen de Guidon Groep aantrekkelijk?

Na mijn start bij Guidon Groep kreeg ik snel verantwoordelijkheden. Dit zorgde direct voor een leuke uitdaging. Daarnaast krijg ik ook veel vrijheid in de planning van mijn eigen werkzaamheden en dat geeft een heel relaxed gevoel. Die combinatie is perfect voor mij. Wat ik ook tof vind is dat het blijven leren en kennis opdoen enorm wordt gestimuleerd in de organisatie. Hierdoor heb ik de kans gekregen om maar liefst twee opleidingen te doen naast mijn werk.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?

Als je wilt weten hoe het is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten