Wij stellen aan je voor….Syske van Denzen

 

In onze rubriek “Wij stellen aan je voor…” vertellen wij graag iets meer over de mensen achter de Guidon Groep. Deze gidsen zijn voor of achter de schermen dagelijks bezig om de ondernemers te helpen bij hun ondernemersreis. Deze week Syske van Denzen, Adviseur Corporate Finance.

Wie ben je en wat doe je binnen de Guidon Groep?

Mijn naam is Syske van Denzen en sinds 2019 verbonden aan de Guidon Groep als adviseur corporate finance bij Sophista. Waar ik in het verleden veel buitenlandse (corporate) klanten bijstond, heb ik inmiddels mijn plek helemaal gevonden in het M&A-vak binnen het Nederlandse MKB. Het interessante is dat in trajecten die wij begeleiden niet alleen veel financiele, juridische en fiscale aspecten samenkomen maar er ook een zeer belangrijke emotionele kant komt kijken. Vooral die dynamiek, daar krijg ik energie van!

Wat is je ochtendroutine voordat je achter je bureau schuift?

Ik neem graag de tijd om rustig met m’n kinderen te ontbijten, een kopje thee te drinken en de dag zo goed te starten. Ik ben een sportief type dus ik breng ze altijd met de fiets naar school. Zo heb ik zelf gelijk een lekkere frisse neus! Als de kinderen op school zijn, fiets ik snel naar huis en stap ik in m’n auto naar Alkmaar. In de auto luister ik graag naar BNR zodat ik het laatste nieuws tot mij heb genomen en vaak hebben ze interessante items waar je ook nog eens wat van opsteekt. Eenmaal op kantoor aangekomen ga ik voor nog wat extra beweging en dus lekker met de trap naar de 8ste verdieping. Op kantoor zeg ik iedereen gedag en kan mijn werkdag beginnen!

Wist je altijd al dat je dit werk wilde gaan doen?

Als kind droomde ik van traditionelere beroepen, dit ging van timmervrouw tot dierenarts. Totdat ik erachter kwam dat ik graag met cijfers werkte. Ik hield van rekenen en de rekenmachine met printrol op het kantoor van mijn vader deed dienst als kassa en was mijn favoriete speelgoed. Hier kon ik eindeloos mee spelen. Op de middelbare school kwam daar de interesse voor economie en management & organisatie bij. Vanaf toen wist ik dat ik de bedrijfseconomische kant op wilde. Doordat ik in mijn vorige functie zo nu en dan in aanraking kwam met fusies & overnames, werd mijn interesse gewekt.

Wat doet in jouw ogen een goede gids?

Om eerlijk te zijn, als wij op vakantie gaan hebben we liever geen reisgids. Hooguit iemand die wat leuke tips geeft maar ik geniet ervan om te reizen zonder planning, zelf de mooiste plekjes te ontdekken en dan mogen er ook dingen mis gaan. Maar in het proces waarin wij ondernemers begeleiden wil je dit natuurlijk niet.

Een goede adviseur heeft oog voor de wens van de klant, levert kennis, eerlijk advies en maakt een duidelijk plan. Bovendien neemt hij of zij de ondernemer volledig aan de hand en begeleid hen door alle stappen om op de gewenste eindbestemming te komen, om nog even in deze beeldspraak te blijven. Deze eindbestemming kan een verkoop zijn, een aankoop maar bijvoorbeeld ook een financiering. Ons team knokt voor de beste deal en doet er alles aan om de klant volledig te ontzorgen, zodat die zich zoveel mogelijk kan richten op de onderneming. Iets heel anders dus dan mijn idee van een goede reisgids!

Waar haal jij voldoening uit in je werk en wat is de impact hiervan op anderen?

Ondernemers die wij bijstaan, komen bij ons met een vraagstuk die vaak veel impact heeft op hun toekomst. Ook emotioneel komt hier veel bij kijken. Je onderneming verkopen doe je vaak toch maar één keer in je leven. Dat een klant ons het vertrouwen geeft om dit traject in onze handen te leggen geeft mij energie. Ik haal er voldoening uit om de klant in het proces zo goed mogelijk bij te staan en uiteindelijk een transactie tot stand te brengen waar iedereen tevreden mee is.

Wat maakt het werken binnen de Guidon Groep aantrekkelijk?

Binnen de Guidon Groep staat ontwikkeling voorop, elke dag willen we met elkaar weer een stukje beter worden. Daarom wordt er veel geïnvesteerd in trainingen en opleidingen en zijn we met elkaar continue bezig met ontwikkelen. Daarnaast is er een grote verscheidenheid aan kennis en expertise in huis waardoor we ook veel van elkaar kunnen leren.

Wat ik bovendien als fijn ervaar, is dat er een hele open cultuur is, er veel leuke activiteiten georganiseerd worden en we een gezellige groep collega’s hebben. Iedereen moet met plezier naar z’n werk gaan en er wordt alles aan gedaan om dit ook voor elkaar te krijgen!

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten