Wij stellen aan je voor… Wouter Beijer

 

In onze rubriek “Wij stellen aan je voor…” vertellen wij graag iets meer over de mensen achter de Guidon Groep. Deze gidsen zijn voor of achter de schermen dagelijks bezig om de ondernemers te helpen bij hun ondernemersreis. Deze week Wouter Beijer, Accountant.

Wie ben je en wat doe je binnen de Guidon Groep?

Ik ben Wouter Beijer, adviseur, accountant, praktijkbegeleider voor de opleiding tot accountant, coach voor minder ervaren collega’s en eigenlijk ook recruiter voor onze accountantsafdeling.

Wat is je ochtendroutine voordat je achter je bureau schuift?

Ik heb vier dagen in de week een ochtendroutine, op woensdag geniet ik namelijk van een echte pappa dag en laat ik mijn zoon Quint vaak bepalen wat we die dag gaan doen. We hebben weinig tijd voor hem dus vind ik het belangrijk dat hij, ondanks dat hij drie jaar oud is, zelf mag aangeven hoe hij de dag wil indelen en waar hij zin in heeft.

Wat betreft de andere vier dagen; opstaan om 6:00 uur stipt, koffiezetten, ontbijt maken voor het gezin en rustig wakker worden met RTLZ. Daarna een flinke ochtendwandeling met de hond met een luisterboek of een podcast. Dan kijk ik snel in de agenda waar ik heen moet, waar ik een afspraak heb en hup de auto in en nog even verder te luisteren in het luisterboek. Meestal ben ik als een van de eerste of als eerste op kantoor dus kan ik meteen aan de slag. Beginnend met het maken van een plan voor de dag en het lezen van de binnengekomen e-mail.

Wist je altijd al dat je dit werk wilde gaan doen?

Dat wist ik al vanaf de middelbare school. Na het volgen van de vakken economie, management & organisatie en een “accountantsdag” was ik om. Na de middelbare school door naar de Hogeschool en daarna universiteit en volgde ik de opleiding tot registeraccountant.

Wat doet in jouw ogen een goede gids?

Begeleiden en waarschuwen wanneer het moeilijk of belangrijk wordt, maar vooral ook met rust laten wanneer het goed gaat. Zo leren klanten in mijn beleving het beste op eigen benen te staan en eigen verantwoording te dragen in hun rol als ondernemer. De meeste ondernemers zitten niet te wachten op een accountant die hen de hele tijd op de vingers tikt. Maar meer een gids die zich er alleen mee bemoeid wanneer het er toe doet.

Waar haal jij voldoening uit in je werk en wat is de impact hiervan op anderen?

Lachen met collega’s, het opleiden van personeel, persoonlijke groei door altijd weer veranderende omstandigheden en vraagstukken. Never a dull moment. Soms denk je, zo ik heb even rust, dan krijg je een telefoontje en moet je weer vol gas aan de bak met iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Daardoor leer je constant en beland je nooit in een sleur.

Wat maakt het werken binnen de Guidon Groep aantrekkelijk?

Leuke club mensen! Je wordt niet gewezen op wat je niet mag, maar juist aangemoedigd om nieuwe dingen te doen. We zijn zeer professioneel met een hoge kwaliteitsstandaard, maar draven daar ook weer niet in door en betuttelen elkaar niet. Wat ik om ons heen toch heel veel zie gebeuren.

 

Kom werken bij de Guidon Groep

EN… HOE WERKT ‘T BIJ DE GUIDON GROEP?
Als je wilt weten hoe is om bij Guidon Groep te werken, kun je dat natuurlijk het beste vragen aan mensen die nog niet zo lang in dienst zijn. Zij kijken met een frisse blik naar de organisatie en naar hun collega’s. Dit zijn hun verhalen.

Plan direct een belafspraak met één van onze specialisten